צילום דיוקנאות נהדר דורש שילוב של מיומנויות. יש משתנים רבים, למשל צריך לוודא שהתאורה נכונה, להתקרב ולהיות זריז מספיק עם המצלמה, וגם לבחור את הטכנולוגיה הטובה ביותר למשימה. בין אם אתה בוחר במצלמת מסגרת מלאה ללא מראה כגון Canon EOS R8 בגלל הביצועים הבלתי מתפשרים במהירות ובאיכות, או APS-C ללא מראה כגון EOS R50 בגלל גודלה הקטן ומשקלה הקל, לכל אחת יש היתרונות שלה לצילום דיוקנאות.
לא משנה איזו מצלמה יש לך, אנחנו מקווים שהטיפים האלו יעזרו לך לצלם דיוקנאות טובים יותר – בין אם הם של חברים, משפחה, דמויות מעניינות שאתה פוגש ברחוב, צילומי דיוקנאות של אופנה או אפילו חיות מחמד.
צילום דיוקנאות
העצות המובילות ליצירת פורטרטים נהדרים
בחר את העדשה הנכונה שתגרום לנושא שלך לבלוט
בעת צילום במצלמת Canon EOS שתומכת בהחלפת עדשות, בין אם זו מצלמת APS-C כגון Canon EOS R50, EOS R10 או EOS R100, או דגם מסגרת מלאה כגון Canon EOS R8 או EOS RP, בחירת עדשה עם צמצם מרבי ומהיר, כגון Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM, RF 35mm F1.8 IS MACRO STM או RF 50mm F1.8 STM, תסייע לך להפריד את הנושא מהרקע. כדי להפיק את המרב ממפתחי צמצם רחבים, השתמש במצב Aperture Priority (Av) או במצב Manual (M), ונסה להשתמש ב-ISO אוטומטי כדי שהחשיפות שלך יהיו מדויקות.
עדשות Prime עם אורך מיקוד של 50 מ"מ עד 100 מ"מ הן אידיאליות לצילום דיוקנאות הודות לרמת עיוות נמוכה, וכך הן מפיקות דיוקנאות יפים. שימוש בעדשת Prime רגילה או בעלת זווית רחבה כגון Canon RF 28mm F2.8 STM או RF 35mm F1.8 IS MACRO STM, במקום בעדשת זום, יאלץ אותך להתקרב לנושאים שלך ולעסוק בהם, וכשתעשה זאת תוכל להבחין בכך שעדשה קטנה היא פחות מאיימת.
באפשרותך להשתמש גם בעדשות זום, כגון Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM, RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM או RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM, ועדשות כגון Canon RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM או RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM הן ורסטיליות להפליא, כיוון שהן מעניקות את היכולת לעצב את הדיוקנאות באמצעות אורכי מיקוד שונים, הכול בעדשה אחת. לאחר שתבין את היסודות של עדשות פריים, עדשה עם טווח זום רחב כמו Canon RF 24-105 F4L IS USM, עם מייצב התמונה הפנימי שלה, נהדרת לצילום ללא חצובה, ומאפשרת לך לנוע סביב הנושא שלך ולשנות את אורכי המוקד כדי להשיג אפקטים שונים. טווח המוקד של הטלפוטו שלה ייצור צילומי פורטרט מחמיאים והאורך המרבי של 105 מ"מ מושלם לצילומי פנים מקרוב.
עדשת זום טלפוטו כגון Canon RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM או RF 70-200mm F4L IS USM היא מצוינת לצילום דיוקנאות טבעיים באורך מיקוד מחמיא של 85 מ"מ, ולאחר מכן התקרבות לצילומים יצירתיים של עיניים או פרטים אחרים.
אם אתה צריך עזרה בבחירת כלי למציאת עדשות של Canon, שיתאים את ההמלצות למצלמה שלך, לז'אנר שאתה רוצה לצלם ולתכונות שהכי חשובות לך.
אמץ תנאי תאורה מאתגרים
צילומי פורטרט בלילה יכולים להיות קשים, מכיוון שתצטרך מבזק שיספק מספיק אור. עם זאת, אור מהסביבה של הנושא שלך יכול לעתים קרובות ליצור אווירה וזה משהו שאתה רוצה לשמר בצילום הפורטרט שלך. מצלמות עם מסגרת מלאה וללא מראה של Canon, כגון Canon EOS R6 Mark II, שכוללת מערכת מיקוד Dual Pixel CMOS AF II, יכולות להתמקד באופן אוטומטי עד EV-6.5, מאפשרת ברוב המקרים לצלם ללא מבזק אפילו בתנאי תאורה עמומים.
אם אתה משתמש במבזק, אז מצב Night Portrait, שנמצא ברוב מצלמות Canon EOS, כולל Canon EOS R100, EOS R8 ו-EOS RP, מפשט בשבילך הכול כיוון שהוא משנה את דרך החשיבה של המצלמה. הוא ישתמש במבזק המובנה או ירשום את ה-Speedlite שלך ב-Hotshoe כדי להאיר את הנושא הראשי שלך ולספק מספיק זמן לאור מהסביבה כדי להגדיר את הסצנה בתמונה שלך. הוא עושה זאת באמצעות מהירות תריס איטית יותר והתאמה אוטומטית של הגדרות זמן המבזק. מקם את הנושא כך שהמבזק יאיר אותו, ולא האור מהסביבה. וכדי להשיג את התוצאות הטובות ביותר, השתמש בחצובה כדי לסייע בהפחתת רעידות המצלמה.
תנאים בהירים פירושם שצילומי הפורטרט שלך עלולים להיות עם יותר מדי ניגודיות. לרגעים בהם הנושא מואר בתאורה אחורית מאור שמש חזק, מבזק יכול לעזור. או צרף Speedlite כגון Canon Speedlite EL-100 ל-Hotshoe של המצלמה, או הגדר את המבזק המובנה כך שיופעל בכל תמונה. המצלמה שלך תפעל לאזן את תנאי המבזק ואור היום לתמונה חזקה בהרבה כאשר שני האלמנטים, האדם והרקע, יוארו בצורה מיטבית.
צילום פורטרטים חיצוניים וסביבתיים יכול לזמן גם התמודדות עם תאורה חזקה או קשה. עדשות Prime מתקדמות כגון Canon RF 50mm F1.8 STM, RF 85mm F2 MACRO IS STM ו-RF 24mm F1.8 MACRO IS STM מעניקות רמה גבוהה יותר של איכות אופטית, ביצועים וגמישות להתמודדות עם תנאי תאורה חלשה. הצמצמים הרחבים שלהן מאפשרים לאור רב יותר להגיע לחיישן המצלמה, וכך אפשר לצלם בתנאי תאורה חלשה מבלי לפגוע באיכות התמונה, וזה אידיאלי לצילום של דיוקן סביבתי, למשל, במפעל או בסטודיו של אומן שבו התאורה עמומה. בנוסף, הצמצמים הרחבים מאפשרים גם עומק שדה רדוד יותר, שמסייע ליצור רקע מטושטש בצורה חלקה ואלמנטים של בוקה שמבליטים את הנושא בסביבה עמוסה.
עדשות רבות בעלות תושבת RF משלבות גם אופטיקה פנימית מתקדמת יותר וציפויים חיצוניים שמסייעים בהפחתת אברציה והחזרי אור, ומבטיחות שהדיוקנאות בסביבות חיצוניות יהיו חדים, ברורים ויתפסו כל פרט שנמצא בסביבת הנושא.
לבסוף, בעת שימוש במצבי צילום אוטומטיים או חצי-אוטומטיים כגון Aperture priority (Av), או בעת שימוש ב-ISO אוטומטי, תוכל להתכוונן במהירות לשינוי או לתנאי תאורה מאתגרים באמצעות פיצוי חשיפה. למרות שזה עשוי להישמע מורכב, פיצוי חשיפה הוא פשוט דרך להפוך את מה שבתמונה שלך לבהיר או כהה יותר. זה שימושי במיוחד לצילום גווני עור בהירים כדי לוודא שהנושאים שלך לא ייראו שטופים ולצילום גווני עור כהים יותר שתרצה שיראו טבעיים. כמעט לכל מצלמות Canon יש הגדרת פיצוי חשיפה. בדוק במדריך כדי למצוא את שלך.
תרגל צילום אמיתי
מצלמות רבות של Canon, כגון Canon PowerShot G1 X Mark III, EOS R100 או EOS R8, ניתנות לשליטה מרחוק בטלפון החכם באמצעות Wi-Fi, הודות לאפליקציית Canon Camera Connect.
בחלק מהדגמים, השלט הרחוק הזה כולל תצוגה חיה של מה שהמצלמה רואה, בנוסף ליכולת לצלם תמונות על-ידי הקשה על מסך הטלפון שלך. מקם את המצלמה שלך על משטח ולאחר מכן השתמש בטלפון החכם כדי לצפות בתמונה ולצלם ברגע הנכון. שימוש בטכניקה זו עשוי לסייע לנושא להירגע מכיוון שאתה לא תסתכל עליו ישירות.
כדי לצלם פורטרטים כנים עם מראה טבעי, נסה לצלם כמה תמונות לפני שהנושא מוכן ומתייצב מול המצלמה ולאחר מכן. אנשים ירגישו בנוח יותר ויש סיכוי גבוה יותר שתתפוס את החיוך הטבעי שלהם או את המבט השובב של הילד על-ידי לחיצה על התריס כשהם לא מצפים לכך. אם אתה עובד עם מצלמה ללא מראה כגון Canon EOS R6 Mark II, תוכל אפילו להשתמש במצב תריס אלקטרוני כדי לצלם בשקט. אם למצלמה שלך מצב רצף או צילום רציף, נסה זאת. תוכל גם להשתמש בעדשת זום ולצלם מרחוק יותר, כך שהפורטרטים שלך ייראו פחות מאולצים ויהיו טבעיים יותר.
בבקש ממשפחה או מחברים לדגמן עבורך כדי שתוכל לתרגל. אם אתה רוצה לצלם פורטרטים של זרים, בקש את רשותם, לעיתים קרובות הם מוחמאים מהשאלה וזה נותן זמן להגדיר את המסגרת.
התנסות בפורטרטים עצמיים היא דרך טובה להכיר הגדרות וסגנונות של קומפוזיציה.
ספר את סיפורו של אדם על-ידי צילום שלו בהקשר
פורטרט של מישהו בסביבתו הרגילה מספר לעתים קרובות יותר ממה שיכול לעשות צילום פנים פשוט. לדוגמה, תוכל להשתמש בעדשה עם זווית רחבה כגון Canon RF 16mm F2.8 STM, RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM או RF 28mm F2.8 STM כדי לצלם שף בעבודה במטבח או איכר בשדה מלא פרות. או למה שלא תצלם חבר מוזיקאי ותשתמש בחלק הפנימי המטושטש של חנות גיטרות בתור רקע? תחשוב על מה אתה רוצה ברקע התמונה שלך ולמה. המטרה היא לצלם תמונה עוצמתית מבחינה ויזואלית, להוסיף שכבה של משמעות ולעודד את הצופים שלך לרצות לגלות פרטים נוספים.
הגדר את הסגנון שלך במדיה החברתית
בעת יצירת דיוקנאות אופנה לרשתות החברתיות, הבנת הקהל היא המפתח. התאם את התמונות שלך כך שישקפו את הסגנון שהעוקבים שלך מעדיפים, כגון וינטג' או מודרני. האור הטבעי הוא החבר הכי טוב שלך במצבים האלה, כי הוא מאיר את הנושאים בזוהר רך ומחמיא. כוון לשעת הזהב – זמן קצר לאחר הזריחה או ממש לפני השקיעה, ובחר תנוחה שנראית טבעית. חשוב לתת לאישיות שלך לזרוח, אז התנהג באופן שמציג אותך ואת חוש האופנה שלך.
בטרנדים כגון 'הלבוש היומי' (#OOTD), הפרטים הקטנים הם החשובים. ודא שהבגדים שלך נקיים, מסודרים, ושהאביזרים מתאימים. ובחר את הרקע שלך בחוכמה. הוא צריך להשלים את הלבוש שלך, ולא להתחרות בו.
עריכה עקבית משמעותית גם היא. זכור: כדאי לחשוב מעבר לתמונה הזו ולאיך יראה דף הנחיתה של הערוץ שלך. השתדל להקפיד על פיד ויזואלי ומגובש שיכול להבליט את הפרופיל שלך. לבסוף, המדיה החברתית היא לא רק פרסום פוסטים – אלא גם מעורבות. צור אינטראקציה עם העוקבים אחרי שאתה מפרסם את התמונות, ועקוב אחר משפיענים ואייקוני אופנה כדי להתאים למגמות מדיה חברתית שמשתנות בקצב מהיר ולהתפתח יחד איתן. זכור, דיוקנאות האופנה לא מציגים רק לבוש. למעשה אתה משתף באמצעותם חלק ממך. למידע נוסף כיצד להציג סגנון מובחן בעקביות, עיין במדריך שלנו לצילום תמונות אסתטיות.
התנסה ושבור מוסכמות
מלבד התאמת הגדרות המצלמה שלך, ישנן כמה דרכים פשוטות להוסיף עניין וליצור השפעה בצילומי הפורטרט שלך. במקום להסתכל על המצלמה, תוכל לבקש מהנושא שלך להסיט את מבטו אל משהו בתוך המסגרת או למרחק. או למה שלא תנסה לצלם את הנושא שלך מלמעלה באמצעות סולם מדרגות? או למה שלא תתכופף ותצלם מגובה המותניים? שבור את חוקי הקומפוזיציה בכך שהנושא שלך ימלא לחלוטין את מרכז המסגרת שלך. או נסה תאורה אחורית, צללים ומהירות תריס איטית כדי להוסיף אווירה לפורטרטים שלך.
תוכל אפילו להקים אולפן ביתי משלך על מנת להתנסות בטכניקות שונות או ללמוד עוד על בניית תפאורות יצירתיות משלך לפורטרט*. המטרה היא להתנסות, ללמוד ולקבל תוצאות שאתה מרוצה מהן.
נכתב על-ידי פיטר וולינסקי, טמזין ווילקס וג'ף מאייר