עדשות הבסיס למצלמות Canon - העדשות שבדרך כלל מגיעות יחד עם הצלמה שאתה קונה, למשל RF 24-105mm F4-7.1 IS STM ו-RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM של Canon – מספקות טווח אורך מיקוד נהדר כדי להתחיל עסוק בצילום יצירתי. עדשות הזום הללו, שהן קומפקטיות, קלות משקל ורב-תכליתיות, מאפשרות לך לצלם כל דבר, החל מצילומי פורטרטים ואירועים משפחתיים וכלה בפרטי נופים, ארכיטקטורה וצילומי תקריב.
אבל מה אם אתה מוכן להתקדם אל מעבר לעדשת הבסיס? מה אם אתה רוצה לגלות סוג ספציפי של צילום, להיות יצירתי מבחינת עומק השדה או צילום בתנאי ראות ירודים – שני אלה מתקבלים מהיתרון של צילום בעדשה בעלת מפתח צמצם מהיר יותר - או שאולי אתה פשוט רוצה להכניס יותר לפריים, או לקרב אובייקטים רחוקים יותר לצילום?
שדרוג לעדשת זום חדשה מאפשר לך להתקדם עם הצילום עוד יותר, אבל המבחר המוצע יכול להיות מבלבל. אם כך, אילו תכונות כדאי לחפש כשרוצים להתקדם לעדשת המצלמה הבאה? ואיזו עדשה כדאי לך לרכוש אחרי עדשת הבסיס?
זכור שאפשר להשתמש בכל עדשות ה-RF (חוץ מכמה עדשות מתמחות כמו RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE של Canon, שדורשות מצלמות מסוימות) עם כל מצלמה מסוג EOS R System. עם זאת, אם יש לך מצלמה עם חיישן APS-C, כגון EOS R7 או EOS R10, אורך המיקוד האפקטיבי של העדשה יוגדל בפקטור של 1.6x. קבל מידע נוסף על מצלמות APS-C ועל מכפיל אורך המיקוד.
השדרוגים הטובים ביותר לעדשות הבסיס: איזה זום בפריים מלא כדאי לבחור?
מה אתה מחפש בעדשה חדשה? אתה אולי צריך זווית ראייה רחבה יותר וייצוב תמונה אופטי כדי שתוכל לצלם ללא חצובה, אבל להשתמש בחשיפה ארוכה יותר כדי להפוך מים זורמים לחלביים ובמקביל לשמור על הפרטים באלמנטים נייחים בסצנה. צולם במצלמת Canon EOS R8 עם עדשת Canon RF 16-28MM F2.8 IS STM ב-16 מ"מ, 8 שנ', f/11 ו-ISO 100.
תכונות שכדאי לחפש בעדשה חדשה
השיקול הראשון הוא אורך המיקוד. האם תרצה עדשה שתאפשר לך לצלם בחשיפה רחבה יותר - לצלם עוד מהנוף, או חשיפה ארוכה יותר - לצלם תמונות של חיות בר או של נושאים רחוקים יותר?
מפתח הצמצם המרבי או הגדול ביותר הוא תכונה חשובה נוספת שכדאי לקחת בחשבון. אלמנט זה שולט בכמות האור שנכנסת למצלמה, כאשר מפתח צמצם גדול יותר (מספרי f נמוכים יותר) מספקים איכות תמונה טובה יותר כשאתה מצלם בתנאי תאורה ירודים. כמו כן, גודל מפתח הצמצם משפיע גם על עומק השדה – כמה מהתמונה יופיע עם מיקוד חד. עדשה עם מפתח צמצם בגודל מרבי, למשל f/2.8, תאפשר לך להשיג ביתר קלות עומק שדה רדוד, ופרטי חזית ורקע מטושטשים שעלולים להסיח את דעת הצופה.
צמצם גדול מאפשר לך גם להשתמש בחשיפות קצרות יותר ( מהירויות תריס גבוהות יותר) כדי להקפיא תנועה. שים לב שחלק מעדשות הזום כוללות מפתח צמצם מרבי משתנה, למשל RF 24-240mm F4-6.3 IS USM – כלומר, העדשה מציעה f/4 בקצה טווח הזום של 24mm והצמצם המרבי קטן ככל שהזום גדל בעדשה, עם f/6.3 בקצה של 240mm.
אם אתה משתמש במצלמה ללא מייצב תמונה מובנה (IBIS), עדשה עם מייצב תמונה אופטי עוצמתי תעזור לך לצלם תמונות חדות יותר וסרטוני וידאו חלקים יותר בצילומים ללא חצובה. (אם המצלמה שלך כוללת IBIS, שעובד במקביל למייצב תמונה אופטי בעדשה להגדלה רבה יותר של הייצוב, כך שעדיין שווה לשקול עדשה עם IS.)
אם אתה נהנה להשתמש במצלמה במקומות פראיים ומחוספסים, עדשה עם מידה מסוימת של עמידות לתנאי מזג אוויר תספק לך שקט נפשי. ואם אתה נוסע הרבה ונושא את המצלמה שלך כל היום, ודאי תרצה עדשה קטנה וקלה יחסית.
כדי לעזור לך לבחור את העדשה הבאה שתשמש אותך לעתים תכופות, הנה רשימת המלצות בטווחי אורך מיקוד הנעים בין 15mm ל-240mm. כמו כן, מארק קנדריק, מומחה שיווק המוצר של Canon Europe מציג את התובנות שלו לגבי היתרונות של כל אחת מהאפשרויות.
עדשה RF 28-70mm F2.8 IS STM מצוידת בטכנולוגיית מנוע צעד (STM) שהופכת את המיקוד לשקט וחלק יותר, ואת העדשה לאידאלית להקלטה של וידאו וגם לצילום. היא גם תואמת 'תיקון סטיות מיקוד עקב נשימה' במצלמות מסוג EOS R8 ו-EOS R6 Mark II, תכונה שמבטיחה שזווית הראייה לא תשתנה דרמטית כאשר אתה ממקד את העדשה בזמן הקלטת סרט.
עדשת RF 28-70mm F2.8 IS STM כוללת גם מפתח צמצם בהיר f/2.8 ו5.5 מצבים עם ייצוב תמונה אופטי, שעוזרים לספק תמונות וסרטוני וידאו חדים גם כשאתה מצלם בלי חצובה בסביבות חשוכות. צולם במצלמת Canon EOS R6 Mark II עם עדשת Canon RF 28-70mm F2.8 IS STM ב-35 מ"מ, 1/10 שנ', f/2.8 ו-ISO 800.
השדרוג הטוב ביותר לעדשת הבסיס עבור תנאי תאורה ירודים: RF 28-70mm F2.8 IS STM
השדרוג הזה של עדשת הבסיס מציע מגוון תכונות שמעניקות הזדמנויות יצירתיות חדשות. קודם כול, היא כוללת צמצם מרבי של f/2.8, שממשיך להיות עקבי בכל טווח הזום. יחד עם מייצב התמונה, של העדשה, המספק 5.5 מצבים, מפתח הצמצם הבהיר הופך את RF 28-70mm F2.8 IS STM לבחירה מושלמת לצילום יצירתי בתנאי תאורה ירודים - לא משנה אם אתה מצלם פורטרטים בתוך הבית או נופים ב'שעה הכחולה'.
"על אף שהיא לא רחבה כמו RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM או כמו RF 24-105mm F4-7.1 IS STM, העדשה הזו מאפשרת לך לנצל משמעותית את עומק השדה הרדוד שמציע ה-f/2.8", מסביר מארק. "באמצעות העדשה הזו ב-70mm, תוכל לצלם פורטרטים יפהפיים וחדים בדיוק היכן שהם צריכים להיות, אבל גם ליהנות מאיכות טובה ממש מבחינת הטשטוש ברקע".
זו עדשה שימושית גם לצילומים בחוץ, הודות לעיצוב קומפקטי, קל ועמיד במים שכולל אטמי גומי סביב טבעת המיקוד/שליטה המשולבת, טבעת הזום ותושבת העדשה RF. ייצוב התמונה העוצמתי של RF 28-70mm F2.8 IS STM פירושו שלא תצטרך לשאת חצובה כדי להשיג תמונות חדות ויציבות.
הודות למבנה היציב מסדרת L-series ואופטיקה מתקדמת, עדשת RF 24-105mm F4L IS USM תוכננה לספק איכות תמונה יוצאת מן הכלל בתנאים מאתגרים.
עדשת RF 24-105mm F4L IS USM מציעה טווח אורך מיקוד נרחב, מה שתורם להתאמה שלה למגוון רחב של מצבים. "זוהי הבחירה הנכונה לצלמים שלא מתמחים בז'אנר מסוים, אלא רוצים עדשה שיכולה לצלם את רוב הפריטים בצורה טובה מאוד", אומר מארק. צולם במצלמת Canon EOS R6 Mark II עם עדשת Canon RF 24-105mm F4L IS USM ב-33 מ"מ, 1/4000 שנ', f/7.1 ו-ISO 640. © Teddy Morellec
השדרוג הטוב ביותר לעדשת הבסיס מכל הבחינות: RF 24-105mm F4L IS USM
אם אתה רוצה לשדרג את העדשה הראשונה שלך מסדרת Canon L-series ורוצה זום שמספק מגוון אורכי מיקוד לצילום ביומיום ולהקלטת סרטוני וידאו, RF 24-105mm F4L IS USM היא הבחירה הפרקטית ביותר.
היא בעלת גודל ומשקל זהים לאלה של ה-RF 28-70mm F2.8 IS STM, כך שהבחירה בה קשורה לשאלה אם אתה צריך מפתח צמצם f/2.8 מהיר יותר או זום ארוך יותר עם איכות בנייה של L-series.
RF 24-105mm F4L IS USM מציעה מבנה עמיד לאבק ולטפטופים, עם ציפויי פלואור באלמנטים הקדמיים והאחוריים של העדשה, שדוחים אבק ומאפשרים ניקוי קל יותר של העדשה. מייצב תמונה עם 5 מצבים עוזר למתן את האפקט של רעידות המצלמה, ואילו טבעות השליטה, המיקוד והזום הייעודיות מספקות כוונונים ידניים מהירים ומדויקים.
"על העדשה הזו אפשר לסמוך מדי יום, למשך זמן רב", אומר מארק. "היא מציעה טווח אורך מיקוד רחב יותר מזה של RF 28-70mm F2.8 IS STM, כך שאם אתה רוצה עדשה שמסוגלת לצלם כל נושא, מצלמת זווית רחבה יותר בנוסף לזום שמגיע קצת יותר רחוק, בחר בעדשה הזו."
עדשה כללית טובה במיוחד, RF 24-240mm F4-6.3 IS USM משקלה קצת יותר גבוה ממשקל עדשת RF 24-105mm F4L IS USM, אך מספקת טווח הרבה יותר ארוך. מפתח הצמצם המרבי המשתנה פירושו שהמידות של העדשה קומפקטיות, כך שהיא בת לוויה נהדרת לנסיעות - וטבעת הזום הננעלת שלה מבטיחה את הקומפקטיות שלה גם בתיק הנסיעות.
טווח הזום 10x, גודל קומפקטי וייצוב תמונה עם 5 מצבים הופכים את RF 24-240mm F4-6.3 IS USM לעדשה המושלמת לנסיעות, על פי שגריר Canon, ריצ'רד וולש. הוא גילה שהיא אפשרה לו לצלם כל דבר - החל בצילומי נופים מרהיבים וקסומים או סצנות של נמל בזווית רחבה במיוחד ועד לצילומי טלפוטו של ציוני דרך או שחפים במעופם, ואפילו צילומי תקריב של נושאי צילום קטנים כמו פרחים. צולם במצלמת Canon EOS RP (שהוחלפה כעת על ידי EOS R8) עם עדשת Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM ב-55 מ"מ, 1/500 שנ', f/11 ו-ISO 200. © ריצ'רד וולש
השדרוג הטוב ביותר לעדשת הבסיס לשימוש בנסיעות: RF 24-240mm F4-6.3 IS USM
סופר-זום כמו 10x RF 24-240mm F4-6.3 IS USM מעניק לך את הגמישות שאתה צריך כדי לעבור בצורה חלקה מצילום של נופים בזווית רחבה לצילומי תקריב של חיות בר בלי להחליף את העדשה. שילוב של RF 24-240mm F4-6.3 IS USM עם EOS R System בפריים מלא יאפשר לך לצלם בספונטניות ולהגיב ביתר מהירות.
מארק טוען שזוהי עדשה פרקטית מאוד לנסיעות. "היא משקלה 750 גר' ואפשר לקפל אותה באריזה עד לאורך של קצת יותר מ-12 ס"מ. אז קל לשאת אותה ומייצב התמונה שלה, עם 5 המצבים, מאפשר לך להיות בתנועה ועדיין להשיג צילומים חדים ללא חצובה. היא גם מצוידת במנוע מיקוד Nano USM מהיר וכמעט כמעט לחלוטין, שאפשר למצוא בדרך כלל רק בעדשות מתקדמות או מקצועיות מסדרת L-series".
אם אתה מתקדם ל-RF 24-240mm F4-6.3 IS USM מעדשת בסיס סטנדרטית כמו RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM, ההזדמנויות היצירתיות יתרחבו בצורה משמעותית הודות למגוון אורכי המיקוד שיוצעו לך. היא לא כוללת את מפתח הצמצם המרבי המהיר שמציעה RF 28-70mm F2.8 IS STM או את המבנה המקצועי שמציעה RF 24-105mm F4L IS USM, אבל היא מפצה ברבגוניות שהיא מספקת.
העיצוב המתקדם של RF 16-28MM F2.8 IS STM כולל ארבעה אלמנטי UD ושני אלמנטים אספריים, שעוזרים למזער עיוותי עדשה ובוהק, וכן ייצוב תמונה עם 5.5 מצבים, מה שמאפשר לה לספק תמונות וסרטונים נפלאים בזווית רחבה במיוחד ישירות מהמצלמה.
זווית הראייה הרחבה במיוחד של 16 מ"מ בעדשה RF 16-28MM F2.8 IS STM מאפשרת לך להשיג פרספקטיבה מדהימה במצלמת פול-פריים שאי אפשר להשיג עם עדשה בסיסית. צולם במצלמת Canon EOS R8 עם עדשת Canon RF 16-28MM F2.8 IS STM ב-16 מ"מ, 1/125 שנ', f/2.8 ו-ISO 800.
השדרוג הטוב ביותר לעדשות הבסיס לצרכים של צילומים רחבים בתנאי תאורה ירודים: RF 16-28MM F2.8 IS STM
עדשת בסיס מציעה אפשרויות מסגור רבות ושונות בכל הנוגע לצילומי נופים וצילומים עירוניים, המאפשרים לך להתרחק כדי לצלם בזווית רחבה ואז להתקרב בהדרגה כדי לבודד תכונות מעניינות בסצנה. אבל אם אתה מעדיף את המראה בזווית רחבה, העדשה RF 16-28MM F2.8 IS STM בעלת הזווית הרחבה במיוחד בפול-פריים תהיה חלופה טובה לזום סטנדרטי.
"זו עדשה מומלצת לאנשים שרוצים לצלם את פאר במיקום מסוים, בין שמדובר בנוף עירוני או בנוף טבעי", אומר מארק, "אבל שדה הראייה שלה בזווית רחבה מחמיא גם לצילומי ארכיטקטורה, עיצוב פנים ולצילומי וידאו-בלוגים ללא חצובה. מפתח הצמצם f/2.8 המרבי הקבוע שהיא מספקת בטווח הזום הופך אותה לעדשה מצוינת לצילום בתנאי תאורה ירודה וגם לצילומי אסטרופוטוגרפיה".
RF 16-28MM F2.8 IS STM מציעה עיצוב דומה לזה של RF 28-70mm F2.8 IS STM, יחד עם מייצב תמונה בעל 5.5 מצבים, מפתח צמצם עם 9 להבים, טבעת שליטה/מיקוד משולבת ומבנה עמיד לפגעי מזג האוויר. גם איכות התמונה גבוהה מאוד, ומתקרבת לזו של עדשה מסדרת L-series, מה שהופך את RF 16-28MM F2.8 IS STM לאחת מעדשות הזום הטובות בשוק בפלח הזווית הרחבה במיוחד.
כדי לשמור על גודלה הקטן - משקלה 445 גר' בלבד ואורכה 9 ס"מ בלבד כשהיא מקופלת - כל עיוות בזווית רחבה מתוקן על ידי עיבוד תמונה בתוך המצלמה ולא באופן אופטי בעדשה. "מצלמות EOS R System מסוגלות לעבד את התמונה ולתקן אותה בזמן אמת", מסביר מארק. "אם היינו צריכים לעשות הכל באופן אופטי, רכיבי העדשה היו צריכים להיות הרבה יותר גדולים, כך שהעדשה הייתה הרבה יותר גדולה ויקרה.
"הודות לעוצמה של מצלמות מסוג EOS R System, Canon מסוגלת לעצב עדשות קומפקטיות, קלות משקל וחסכוניות יותר, עם איכות תמונה של הדור הבא".
אם אינך רוצה לסחוב עדשת זום כבדה יותר, עדשת RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM הקומפקטית וקלת המשקל היא בחירה פרקטית, ועם זאת יצירתיות במיוחד. יכולות המיקוד הקרוב שלה מאפשרות לך להתמקד מקרוב גם על אובייקטים בחזית, וליצור דרמה נוספת בתמונות ובסרטונים שאתה מצלם. © Amy Bates
עדשה בזווית רחבה במיוחד כמו ה-RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM תעזור לך ללכוד את היופי המפעים של נוף מרהיב. צולם במצלמת Canon EOS R5 עם עדשת Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM ב-15 מ"מ, 0.6 שנ', f/11 ו-ISO 100. © Verity Mulligan
השדרוג הטוב ביותר לעדשות הבסיס במעבר לזווית רחבה במיוחד: RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM
RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM היא חלופה חסכונית יותר בזווית רחבה במיוחד בהשוואה לעדשת הבסיס. היא מכסה טווח אורך מיקוד דומה לזה של RF 16-28MM F2.8 IS STM אבל ארוכה ורחבה יותר. כל מילימטר של אורך מיקוד הוא משמעותי כשמדובר בתמונות ובסרטונים בזווית רחבה - ועם 15mm אפשר ללכוד הרבה יותר, באופן מפתיע, לעומת 16mm.
המבנה של RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM אינו עמיד בפגעי מזג האוויר כמו RF 16-28MM F2.8 IS STM, אבל היא מציעה ייצוב תמונה אופטי עם 5.5 מצבים ויכולה לצלם תמונות במרחקים קרובים יותר - עד 12.8 ס"מ במצב מיקוד ידני, מה שמאפשר לך להציג נושא קטן בפרטי פרטים ועדיין להכניס כמות גדולה מהסצנה לפריים.
"מפתח הצמצם שלה איטי יותר בהשוואה ל-RF 16-28MM F2.8 IS STM, כלומר היא לא מתאימה לצילום בתנאי תאורה ירודים וגם לא להתנסות באפקטים יצירתיים יותר של עומק שדה", מוסיף מארק. "אבל RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM מצטיינת במיוחד בכך שהיא אפילו רחבה יותר, קטנה יותר וקלה ביותר מ-50 גר'. אז אם אתה מחפש עדשת זום בעלת זווית רחבה במיוחד, שנכנסת לכיס, זו העדשה שמתאימה לך".
מצא את העדשה המתאימה לך
אם אתה צריך עזרה בבחירת כלי למציאת עדשות של Canon, שיתאים את ההמלצות למצלמה שלך, לז'אנר שאתה רוצה לצלם ולתכונות שהכי חשובות לך. אם חשבת על ז'אנר מסוים, קבל מידע נוסף על איך להפיק את המרב מעדשת הבסיס שלך בצילום פורטרטים, בצילום נופים, בצילום של פעולה וספורט ובצילום של חיות בר.
נכתב על-ידי מרקוס הוקינס
מוצרים קשורים
מאמרים קשורים
איך לבחור עדשה
כל מה שצריך לדעת על עדשות, החל מסוגי עדשות ועד לתכונות שצריך לחפש.
אתגר עדשות נוף
הצלמת המקצועית וריטי מיליגן משתפת את חווייתה שלה בצילום יצירתי של נופים באמצעות שתי עדשות קלות משקל.
כיצד EOS R System יכולה לשדרג את הקריירה
מצלמות ועדשות מסדרת Canon EOS R משדרגות את עבודתם של צלמים מזה חמש שנים. אתה מוזמן לשמוע אנשי מקצוע מספרים על החלטתם לעשות את המעבר.
שליטה בחשיפה
שליטה במפתח צמצם, מהירות תריס והגדרות ISO.