הצלם האמנותי כריס וורד מרבה לחזור לסצנות מסוימות, כמו למשל העץ שבתמונה, דרומה מלינקולן שבאנגליה. הוא אוהב לצלם את השפעת מצב השמיים וסוג היבול שגדל בשדה על התמונה. "כאן היו שמיים נקיים מעננים אך מטושטשים מעט מאובך, ושלף שנותר אחרי הקציר", הוא מסביר. כריס יצר חשיפת יתר של השמיים כדי לקבל קומפוזיציה נקייה יותר. "המרחב השלילי הזה מסייע לבודד את העץ ואילו המשוכה החיה יוצרת קו אופק בולט שמפריד בין השמיים לשדה". צולם במצלמת Canon EOS R6 עם עדשת Canon RF 24-105mm F4L IS USM ב-105 מ"מ, 1/330 שניות, f/11 ו-ISO100. © Chris Ward
תפיסת צבע היא דבר שקשור בקשר הדוק לרגשות. יש תיאוריות פסיכולוגיות שונות אודות האופן שבו צבעים שונים משפיעים עלינו. אמנם יש הבדלים בין תרבויות שונות, אך לרוב צבעים כמו ירוק או כחול נחשבים למרגיעים, ואילו אדום או כתום ממריצים ונראה שאפילו גורמים לנו לחוש ברעב! התפיסות האלה זולגות לתוך הדברים שאנו בוחרים ללבוש, לאופן שבו אנו מעצבים את פנים הבית שלנו וכשמדובר בצילום – לתמונות שאנו מצלמים.
אבל לא כל אחד תופס צבעים באותה דרך. הצלם האמנותי הבריטי כריס וורד נולד עם לקות ראייה הקרויה עיוורון לירוק, המקשה עליו לזהות גוונים של הצבע הירוק. ואולם הוא גילה שהראייה שלו רגישה בהרבה לפרטים זעירים, ניגודים קלים ושוני במרקמים מאשר הראייה של אחרים, דבר שמיטיב לשרת אותו כצלם המתמחה בתמונות מונוכרום.