כאשר מצלמים אוכל, התמקדות באזור אחד של האובייקט מאפשר יצירתיות רבה יותר. צולם במצלמת Canon EOS 5D Mark IV עם עדשת EF 100mm f/2.8L Macro IS USM, 1/200 לשנייה, f/6.3 ו-ISO250. © Yasmin AlBatoul
צילום מזון נותר פופולרי כמו תמיד וממלא מיליוני הזנות באינסטגרם מדי יום. אבל עם כמות גדולה כל כך של תוכן זמין, לצלמי אוכל מתחילים הולך ונעשה קשה יותר לבלוט מתוך הקהל. גלה כיצד אפשר לגרום גם למנות הביתיות הפשוטות ביותר להיראות שוות כוכב מישלן.
שגרירת Canon יסמין אלבטול היא צלמת שעברה בהצלחה מצלמת חובבת למקצועית. יסמין מתגוררת בבטנה, אלג'יר ורכשה את הידע בכוחות עצמה. עבודתה מתאפיינת בסגנון שקל לזהות, היא נעזרת בתנועה ואנרגיה שמבחינות בינה לבין עבודות אחרות. "הכי מדבר אליי האתגר שבהפיכת משהו רגיל, משהו שרואים כל יום כמו אוכל, למחזה יפהפה ואומנותי", היא אומרת.
יסמין התחילה לצלם בשנות העשרה המוקדמות שלה, בהשראת הקטלוגים של עיצוב פנים צרפתי של אביה. "בכמה מהם היו יותר מ-4,000 עמודים וביליתי זמן רב מאוד בעיון בהם, מייחלת שאוכל לצלם תמונות כאלה".
כמה שנים לאחר מכן, יסמין גילתה את המדיה החברתית ונעזרה בהדרכות ב-YouTube כדי ללמוד לשלוט בפקדים הידניים במצלמת Canon EOS 600D שלה (שאת מקומה תפסה בהמשך מצלמת Canon EOS 850D). ככל שניסיונה גדל, כך גם קהל העוקבים שלה ולא עבר זמן רב עד שהייתה צלמת אוכל מקצועית מדופלמת. היום מספר העוקבים שלה באינסטגרם מתקרב ל-50,000 והיא ביצעה עבודות מקצועיות רבות.
ממרום הצלחתה יסמין יכולה להשקיף על הישגיה וכאן היא מגלה את השיעורים החשובים ביותר שלמדה בדרכה לפסגה.