פיוטר אומר שצילום תמונות של שובלי אור הוא פשוט יחסית. "אתה זקוק רק לציוד של מצלמה רגילה, חצובה ומיקום טוב," הוא אומר. "זה לא מורכב לצלם תמונה מהסוג הזה, והתוצאה שמתקבלת ב-LCD שלך היא תמיד נפלאה. לפעמים אינך צריך אפילו לערוך את התמונות הללו משום שהן נראות נפלאות כמו שהן." צולם במצלמת Canon EOS 5D Mark IV עם עדשת Canon EF 16-35mm f/2.8L USM (שהוחלפה כעת על-ידי Canon EF 16-35mm f/2.8L III USM) ב-18 מ"מ, 25 שניות, f/11 ו-ISO1000. © Piotr Skrzypiec
מדריך התיירים ביום, צלם שובלי האור בלילה, פיוטר סקרז'יפייק, משתמש בידע שלו לגבי מיקומים יפהפיים וטכניקות של חשיפה ארוכה כדי ליצור צילומי נוף מרהיבים בסלובניה ומחוץ לה. אם כך, אין זה מפתיע שהוא נבחר למנצח באתגר Redline הפותח של Canon.
תחרות הצילום נועדה למתוח את גבולות היכולות של צלמים חובבים עם השם הקצר, 'אור בחשיכה'. שלוש מהתמונות של פיוטר נכנסו לרשימה הקצרה הסופית של השופטים, וצילום האווירה שלו של גשר דרכים מכוסה בערפל נבחר למנצח הכללי.
פיוטר השתמש בחשיפה ארוכה יותר כדי להפוך את האורות הקדמיים החדים של המכוניות הנוסעות לפסי צבע מתפתלים. חשיפה ארוכה מתייחסת לצילום עם מהירויות תריס איטיות, שיכולות לנוע בין שניות לשעות, והתוצאה היא טשטוש של העצמים הנעים. הטכניקה אינה דורשת מצלמה או עדשה מיוחדת, והתוצאות עשויות להיות נועזות. בנוסף לטשטוש התנועה, חשיפות ארוכות מתאימות להגדלת האור הנכנס למצלמה לצורך הפחתת ה-ISO, מה שמשפר את איכות התמונה.
כאן, פיוטר חוזר ומבקר במיקומים של הצילומים האחרים שלו ומספק עצות בנוגע לדרך שבה ניתן לצלם תמונות שובלי אור דומות.