בין אם אתה צלם הרפתקני של חומר תיעודי, בעל וידאו-בלוג של מוצר או שף-כוכב ברשתות החברתיות, חשוב לדעת איך ליצור סיפור בווידאו. עשיית סרטים סבה סביב בנייה של עלילה, בין אם היעד הוא TikTok ובין אם המסך הגדול.
אז איך אפשר לעצב סיפור סוחף ומשכנע בווידאו? קודם כל דרוש לך ציוד שיתאַם את היצירתיות שלך. מצלמות Canon מסדרת EOS R System תוכננו מתוך מחשבה על חובבי הצילום ההיברידי של ימינו. לדוגמה, ה-Canon EOS R50 היא מכשיר קל ונוח לתפעול, אך היא כוללת צילום 4K בדגימת-יתר, כמו גם מגוון של תכונות וידאו מקצועיות, שיסייעו לך בהפקת תוכן איכותי, כולל צילומי הילוך איטי עד 120fps, מסך מגע עם זווית משתנה ומיקוד אוטומטי חכם מסוג Dual Pixel CMOS AF II.
יחד עם זאת, ברור שהאיכות והמקצועיות של הסרטונים שתפיק תלויה גם במיומנויות המתאימות ובטכניקות הנכונות. הנה 10 טיפים ליצירת סיפור מרתק בווידאו – מההתחלה ועד הסוף.
איך ליצור סיפור בווידאו
1. לתכנן את הצילומים
תכנון מראש מבטיח צילום של כל החומרים הדרושים. מומלץ לכתוב בנקודות מה ברצונך להראות וכיצד להגיע לעניין, או להכין סטוריבורד בראשי פרקים. פעולות אלה יעזרו לך לארגן את סדר העניינים בראשך עוד לפני שאתה ניגש לצלם.
זה יסייע לך גם לחשוב איזה מראה ותחושה תרצה להעניק לסרטון שלך. מצלמה כמו ה-Canon EOS R50 כוללת מגוון של פרופילי צבע יצירתיים לעיצוב אסתטיקה יפהפייה. מומלץ לערוך ניסויים עם ההגדרות לפני שאתה מחליט מהי האווירה שתרצה לשוות לסרטון שלך.
חשוב גם להתארגן ולהכין את הציוד לפני הצילומים: לטעון סוללות, לנקות עדשות ולפרמט כרטיסי זיכרון.
ולבסוף, ודא שהטלפון החכם או הטאבלט מחוברים לאפליקציית Canon Camera Connect – כדי שתוכל להתאים הגדרות מרחוק ולהעביר במהירות חומרי וידאו מהמצלמה.
2. לקבוע את סביבת הצילומים
כאשר מצלמים באתר עצמו, צריך לזכור לייצר הקשר בעזרת שוטים רחבים של הסביבה. ערבב שוטים רחבים בפרטים ובתקריבים מפורטים במיוחד של הסביבה. כדאי להסתובב בחלקים השונים של אתר הצילומים, ולהימנע מצילום מנקודה אחת. בכל קטע וידאו מומלץ לצלם שוט מכונן באורך של 10 שניות לפחות; בשלב העריכה תוכל לחתוך אותו כרצונך.
בצילום של אנשים אחרים, הצג את הדמויות הראשיות בעזרת פרטים כמו היכן הם נמצאים ומה הם עושים. צלם קטעים שונים של האובייקטים שלך תוך כדי פעולה ונסה קומפוזיציות בלתי רגילות וסגנונות תאורה מיוחדים.
3. לשמור על יציבות
כדי למנוע רעידות בצילום ולהבטיח סרטונים בעלי אופי מקצועי, חשוב לתמוך במצלמה ובעדשה. החזק את המצלמה בשתי הידיים תוך הצמדת המרפקים לגוף.
לצילום יציב יותר של וידאו תוך כדי אחיזה ידנית של המצלמה, יש ב-Canon EOS R7 מנגנון ייצוב תמונה הפנימי, או In-Body Image Stabilisation (IBIS), שמציע פיצוי של עד 8 עצירות ביחס לתנועת המצלמה, בהתאם לסוג העדשה המשמשת. ה-Canon EOS R50 מצוידת גם בטכנולוגיה פנימית שממזערת תזוזות אקראיות במצלמה בעת הצילום. ייצוב תמונה דיגיטלי לסרטים – המודגם בסרטון שלעיל – מבטיח צילום חלק וחד של וידאו באחיזה ידנית.
אפשר לשקול גם שימוש בעדשה עם ייצוב פנימי, כמו למשל ה-Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM. זוהי עדשת זום במחיר סביר, המציעה 4.5 עצירות של ייצוב תמונה אופטי, כדי להפיק צילומים חדים גם באחיזה ידנית, לצד טווח זום רב-שימושי לצילום מגוון של שוטים.
4. להתמקד בפרטים
בידוד של פריטים מסוימים באמצעות תקריב תורם ליצירת עניין. עדשות זום RF ו-RF-S של Canon יוכלו לסייע לך להתקרב עד כמה שאפשר אל האובייקטים המצולמים כדי להגדיל אותם בפריים תוך בידודם האמנותי מהרקע.
אפשר להיעזר גם בעדשת מאקרו משובחת כמו ה-Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM, המאפשרת להתמקד בכל פרט זעיר, גם במרחקים קצרים. עדשת מאקרו למיקוד קרוב שימושית במיוחד לתוכן העוסק במוצר, באוכל או בטיפוח, שכן הצופים ירצו לראות את הפרטים הקטנים ביותר.
מצלמות EOS R50 כוללות מנגנון לתיקון סטיות מיקוד עקב נשימה, כפי שניתן לראות בסרטון שלעיל. מנגנון זה שומר על נקודת המבט תוך שינוי המיקוד, דבר שמבטיח כי עין הצופה תמשיך להתמקד בנקודה הרצויה ולסרטון יהיה מראה טבעי ומקצועי יותר.
5. התנסות בנקודות מבט שונות
צלם את האובייקטים שבחרת מזוויות לא שגרתיות, כדי להפיק סרטון יותר דינמי. לא כל שוט יצא מוצלח, אך אי אפשר לדעת עד שמנסים! שנה נקודת מבט על ידי צילום האובייקטים מלמעלה, או רד נמוך וצלם אותו מלמטה.
שינוי נקודת המבט מסייע גם בטוויית הסיפור. לדוגמה, צילום מזווית נמוכה יכול לסייע להעביר את המסר שהאדם המצולם מחזיק בעמדת כוח או שליטה ביחס לצופה.
אפשר לשנות נקודת מבט גם בעזרת עדשות. כאשר מצלמים מעבר לאובייקט שנמצא בקדמת התמונה, יש לבחור נקודת מיקוד ספציפית כדי להשאיר את הרקע במצב ממוקד, תוך שילוב של טשטוש סינמטי של קדמת התמונה. אפשר לעשות זאת על ידי הקטנת מִפתח הצמצם. עדשת RF עם מִפתח צמצם מרבי גדול, כמו ה-Canon RF 50mm F1.8 STM, יוצר עומק שדה רדוד להדהים וטשטוש רך כאפקט סינמטי.
6. ניסויים בקומפוזיציה
חשבו שוב כיצד למקם את האלמנטים השונים בפריים. ככלל, גישות קומפוזיציה בדוקות ומקובלות, כמו למשל כלל השלישים וקווים מובילים, ישרתו אותך היטב. עם זאת, כדאי מאוד לנסות גם נקודות מבט אחרות. לדוגמה, אפשר להשתמש בסימטריה ליצירת שוטים חלופיים. לפעמים זה פשוט מאוד: צעד אחד לשמאל או לימין, הגבהה או הנמכה של המצלמה, צילום מתנוחת שפיפה או שכיבה.
אם עלית על קומפוזיציה ספציפית שפועלת היטב עם האובייקט המצולם – עדן ושכלל אותה כדי לשוות לחומר המצולם שלך גוון אישי ומראה מובהק. במקרים רבים, יוצרי סרטים זכו בהכרה בזכות סגנון הקומפוזיציה הייחודי שלהם, לכן רצוי מאוד לעשות ניסויים עם הכללים השונים – ואפילו לבדוק איך לחרוג מהם – כדי להעביר היטב את אווירת הסרט ואת סגנונך האישי.
7. לשחק עם המהירות והזמן
טכניקת ג'אמפ קאט מאפשרת להוסיף קצב לסרטון שלך. אפשר לצלם סדרות של סצנות דומות מאותה זווית, ואז לדלג בין חלקים שונים של כל סדרה כדי להמחיש את המעבר מרגע אחד למשנהו.
דרך מעולה לצלם אקשן היא צילום בקצב מסגרות מהיר. צילום באיכות Full HD ב-120fps בעזרת ה-EOS R50 יאפשר לך ליצור אפקטים של הילוך איטי במיוחד, שמתעד כל שנייה, בעת החזרה למהירות הרגילה.
אפשר לנסות גם ליצור רצף צילום בדילוג זמן כדי לדחוס אקשן איטי לקטעים קצרים ומרתקים, או לנסות ליצור הייקו בווידאו.
8. להקליט שמע ברור יותר
איכות הסאונד חשובה לא פחות מהתמונה: היא משדרגת את סיפור הווידאו על ידי יצירת הקשר ואווירה. רוב המצלמות כוללות מיקרופון מובנה שיכול להקליט סאונד, אך איכות האודיו תהיה טובה בהרבה עם מיקרופון חיצוני, כמו למשל ה-Canon Stereo Microphone DM-E1 או ה-Stereo Microphone DM-E100.
שילוב המצלמה עם עדשת Canon STM, כמו למשל ה-Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM, היא אפשרות מעולה כאשר מקליטים אודיו, הודות למנוע הצעד (STM) שמבטיח מיקוד חלק ושקט.
9. לבנות מתח
חשוב לכלול אלמנטים של מתח חזותי, בייחוד בסצנת הסיום של הווידאו. עשה זאת באמצעות מספר שוטים הכוללים תקריבים חזקים ושוטים רחבים. מעבר עם המצלמה מנושא נייטרלי לסצנת הסיום העיקרית, היא דרך טובה להוביל את הווידאו לשלב אחרון זה.
אפשר להשתמש בשוטים קצרים כדי לבנות את המתח. תמיד אפשר לחתוך מספר שניות מקליפ ארוך יותר, לכן כדאי לצלם מספר שניות של חומרים עודפים לפני ואחרי התוכן העיקרי של הקטע.
10. להשתעשע בלי לשכוח להתמקד
אמנם תמיד רצוי לצלם מעט יותר מהדרוש, אבל קל מאוד להיסחף ולהגזים בצילומים, לכן כדאי לשמור על אובייקטיביות ולהתמקד במטרה מוגדרת. בשלב העריכה תשמח שלא הגזמת, ולא תצטרך לפשפש בתוך ערימות של חומר לא נחוץ.
בסופו של דבר אתה אמור ליהנות מהצילום של קטעי וידאו. אמנם לא תמיד הכל יסתדר לפי התוכניות, אך אפשר ללמוד רבות ממצבים כאלה. הסיפור שתספר מבטא חלק מהאישיות שלך, לכן רצוי ליהנות במהלך עשייתו.
מוצרים קשורים
-
EOS R50
צור תוכן איכותי ואטרקטיבי במיוחד באמצעות מצלמת EOS R זו ללא מראה, החל מתמונות סטילס חדות וכלה בסרטי 4K ובהזרמות בשידור חי. מכשיר ייעודי ורב-תכליתי. -
EOS R10
בצע את הצעדים הבאים שלך בעולם הצילום ובווידאו עם מצלמה בעלת מערכת EOS R ללא מראה הבנויה סביב חיישן בגודל APS-C. -
RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM
עדשת זום APS-C סטנדרטית לסדרת EOS R המושלמת למצבים יומיומיים כמו צילומי משפחה, סגנון חיים, דיוקנאות וחופשות. -
RF 24mm F1.8 MACRO IS STM
עדשת פריים 24 מ"מ קומפקטית וקלת משקל, אידיאלית לצילום נופים, ולוגים וחללים סגורים - וגם עבור תמונות מאקרו מעולות. -
RF 50mm F1.8 STM
עדשת RF 50 מ"מ קומפקטית, בעלת אורך מוקד קבוע, שקטה וקלת משקל, עם מפתח צמצם רחב f/1.8. עדשה זו היא העדשה המושלמת למימוש החזון היצירתי שלך. -
מיקרופון סטראופוני Canon DM-E100
הקלט שמע מעולה בקלות בזכות מיקרופון סטראופוני קטן מסוג הכנס-הפעל שמוכן תמיד להקלטה.