צילומי אוכל פופולריים מאוד ברשתות החברתיות. הצצה אחת באינסטגרם אומרת זאת: אנחנו אוהבים לשתף תמונות של אוכל. שיתוף תמונה של אוכל הוא רחוק אולי רק בכמה צעדים משיתוף האוכל עצמו עם אחרים. יש בזה משהו חברתי, כמעט כאילו אתם בוצעים לחם יחד.
פרסום תמונות של אוכל באינטרנט התגלה כטרנד, במקביל לזינוק בפופולריות של האינסטגרם, פלטפורמת המדיה החברתית המבוססת בעיקר תמונות.
לצלמים שמעוניינים לצלם תמונות של מאכלים טעימים, זהו אתגר כיוון שמול תמונות אוכל רבות כל-כך, קשה להתבלט בפיד. יסמין אלבאטול , צלמת מקצועית ומשפיענית של צילום אוכל שחיה באלג'יריה, מכירה את האתגר הזה היטב. היא מכירה גם אתגרים נוספים.
"כאישה, במקום שאני גרה בו אני לא יכולה לטייל לבד או להסתובב בעיר ולצלם צילומי רחוב", היא אומרת. "וכשהייתי באוניברסיטה, החברים שלי תמיד אמרו לי: 'אי אפשר להתפרנס מצילום, זה רק תחביב'. אבל אני אמרתי: 'כן, אני יכולה. אני אצלם בבית'."
עצות וטריקים לשיפור צילום האוכל
מתברר שיסמין צדקה. והיום היא צלמת מקצועית. הצילומים הדינמיים, הצבעוניים, ולעתים קרובות הסוריאליסטיים שלה, מושכים את תשומת הלב, ועשויים לגרום להזלת ריר. הסגנון הייחודי והתמונות המרתקות שלה הובילו להזמנות רבות של עבודות צילום מסחריות, ובאינסטגרם יש לה קהל של 105 אלף עוקבים (והמספר רק עולה מדי יום).
חלק ממה שמייחד את הצילום של יסמין באינסטגרם הוא הבוהק המקצועי. יש הבדל משמעותי, היא אומרת, בין צילום של האוכל במסעדה לפני שאוכלים אותו לעיצוב אוכל לצילום מסחרי ולצילום במצלמה מתאימה.
"אנשים בדרך כלל מצלמים את האוכל שלהם במסעדות בטלפון ללא תכנון מוקדם או ציוד כלשהו", היא אומרת. "אלה תמונות ספונטניות שהם משתפים לצד הסיפורים שלהם באתרי מדיה חברתית, אבל כשאנחנו מדברים על צילום אוכל מקצועי או מסחרי, זה עניין אחר".
אם אתה מעוניין להעלות את משחק צילום האוכל לרמה מקצועית, אז הדבר העיקרי לפי יסמין הוא לגשת למשימה בצורה יצירתית. יסמין מתמקדת מאוד בחיבור התמונות שלה לפי צבע והוספת תנועה, והיא עושה זאת בשילוב של אביזרים מפתיעים – כגון פתיל ושמן.
"אני כבר לא יכולה לעבוד בלי בקבוק שמן ומברשת כי אני רוצה שהאוכל יהיה מבריק להפליא".
המשך לקרוא כדי לקבל פירוט של הטיפים והטריקים שלה לצילום של כמה צילומי אוכל בטכניקה מתקדמת.
1. שים לב לצבע של כל מאכל בזמן שאתה מעצב את הצילום.
מבחינת ראייה של צבעים, לבני אדם יש יתרון על פני רוב בעלי החיים. מדענים לרוב מסכימים על העובדה הזאת: אחת הסיבות שאנחנו יכולים לראות צבעים היא משום שאבותינו היו צריכים לזהות פירות ולקבוע את בשלותם.
"אני בוחרת צבעים לפי האווירה הכללית של המסעדה או של האוכל והסביבה שהוא מגיעה ממנה. לדוגמה, אני מעדיפה צבע כחול כרקע לפירות ים, כיוון שהוא מרמז בעדינות על המקור שלהם".
הגיוני שצבע צריך להיות שיקול עיקרי בצילום של אוכל. צבעים תופסים את תשומת הלב שלנו. ובחירת הצבעים הנכונים לצילום יכולה לגרום לכל הקומפוזיציה 'לבלוט', להיראות בהירה ומלאת חיים.
"כחול נראה נפלא מול הצבע הכתום של סרטנים, למשל. בחירת הרכיבים בכל תמונה, כולל צבע הרקע, נעשית בהתאם לנושא הראשי".
2. עצב את כל הצילום, ולא רק את האוכל.
כצלם אוכל, תרצה לצלם יותר מאשר את האוכל בלבד. כלי מטבח וסכו"ם הם שתי דוגמאות לסוג האביזרים שהחברה משתמשת בהם בדרך כלל. אבל לרוב לא מומלץ שהקערה שהאוכל מצולם בה תהיה הקערה שאתה משתמש בה ביומיום. היא צריכה להשלים את שאר היצירה. עוד כלל אצבע טוב הוא למצוא קערה שהיא מעט גדולה מהממוצע כדי להציג אוכל בשפע בנוחות.
"כשאנחנו אוכלים, אנחנו לרוב מגישים אוכל בצלחת לבנה ופשוטה. לכן חשוב במיוחד לבחור את הכלים והסכו"ם כך שייראו יוקרתיים, וכדי שהאוכל ייראה יפה יותר".
כשאתה חושב על אביזרים לעיצוב צילום האוכל, כדאי לחשוב מעבר לצבע בלבד. צריך להתייחס גם לחומר ולאסתטיקה הכללית של הפריט. כפות עץ, למשל, נראות טבעיות יותר מאלה ממתכת, ואינן מחזירות אור, ולכן הן עדיפות בצילומים רבים.
כמובן שאפשר להציג את האוכל בצלחת, אבל יש גם אפשרויות אחרות. לוח שיש יכול להוסיף מעט עוצמה, פאר ותחכום. (זה גם מצוין לצילום של מאכלים קפואים ומפנקים כמו גלידה כדי לשמור עליהם קרירים). גם דוכני עוגות מסדרים אוכל בדרך בולטת כדי להדגיש אותו.
רכיבים אחרים כגון עשבי תיבול טריים, מוסיפים רעננות וטעם, לצד ממד חדש של צבע ומרקם. תבלינים ובזיקתם יכולים להוסיף טעמים נוספים. ואל תשכח מפות שולחן ופריטי מטבח אחרים כדי להוסיף צבע רצוי לפריים.
3. מצא דרכים יצירתיות לביים ולעצב את האוכל – עם כמה פריטים בלתי צפויים.
בכל ז'אנר של צילום, יהיו טריקים מסוימים של המקצוע שלומדים אותם בדרך כלל מניסיון בלבד. במקרה הזה, שאלנו את יסמין, וכך נוכל לחשוף כמה סודות מקצועיים בנושא בימוי ועיצוב של אוכל.
אחד הדברים הכי חשובים בצילום של אוכל הוא הוספת כמה טריקים כדי שהאוכל ייראה טעים ויחזיק מעמד כמה שיותר זמן", אומרת יסמין.
כמה מהטריקים האלה כדי לגרום לאוכל להיראות טעים לא נשמעים בהכרח טעימים – כמו זילוף שמן מכונות על פנקייק.
"אנחנו יכולים להשתמש בנוזל כלים כדי שקצף הקפה יישמר למשך זמן רב ככל האפשר. אנחנו גם מורחים שמן על בשר כדי שייראה מבריק וטעים יותר. כמו כן, נחליף את הקצפת בקצף אמבט כי הוא מחזיק מעמד זמן רב יותר ואינו מושפע מחום התאורה".
4. הוסף תנועה לצילום בעזרת אביזרים ועריכה חכמים.
באופן כללי, אוכל לא זז. מסיבה זו, ייצוגים של אוכל בציורים מעוצבים לרוב כ'טבע דומם'. אבל צילום מודרני יכול להפיח יותר חיים בתמונות ממה שציירים כמו מונה העלו בדעתם אי-פעם.
"התנועה בתמונה מספרת לנו סיפור מרתק. תמונה עם קומפוזיציה סטטית יכולה להיות קצת משעממת. דבר לא קורה. ייתכן שלא תזכור את התמונה בעתיד. הוספת תנועה לתמונה הופכת אותה לייחודית ולבלתי נשכחת".
תמונות האוכל של יסמין, שברבות מהן הוכנסה תנועה, מראות עד כמה צילום אוכל דינמי יכול למשוך את העין. בחלק גדול מהעבודה שלה, האוכל נראה כאילו מרכיבים אותו, והזילוף האחרון נתפס באוויר. בהזדמנויות אחרות, יסמין יוצרת תמונות שמציגות אוכל 'מפורק' כדי לחשוף את מרכיביו, כפי שמוצג בתמונות שלפניך.
יסמין מספרת לנו שהיא משתמשת במקלות עץ דקים ובדבק כדי להצמיד חתיכות קטנות של מזון למיקומים כדי לספק אשליה של תנועה בתצלום. ואז היא מסירה בחוכמה את המקלות לאחר מכן עורכת באמצעות תוכנת עריכה. לחלופין, אפשר להשתמש בפתיל כדי להשהות משהו באוויר.
את הרכיבים של התמונה, כמו עוגיות, למשל, או כל עוגה, אפשר לקבע בעזרת מקלות עץ דקים", אומרת יסמין.
סוגי טריקים אלה שימושיים לצילום סטים מלאי פעולה, כגון טיגון ארוחת ערב בווק. וזכור: ניתן לבצע את הפעולה בצורות רבות, מגבינה שנדבקת לצלחת כשמרימים ממנה משולש פיצה ועד לאדים שמיתמרים בעדינות מספל קפה.
5. צלם את 'מאחורי הקלעים' של התהליך כדי לשתף ברשתות החברתיות.
טרנד נרחב ברשתות החברתיות לצלמים ברמה מקצועית היא 'הסט לעומת הצילום'. סדרות התמונות או הסרטונים חושפות את התהליך מאחורי תמונות מדהימות, וחושפות את מאוחרי הקלעים כדי להראות חלק מהעבודה שמאחורי כל קומפוזיציה.
החשיפות מעוררות השראה לצלמים אחרים, כיוון שהן מראות סוג של קסם שמתרחש לפני הלחיצה על תריס המצלמה.
זכור: באמצעות שיתוף של תמונות אוכל, אפשר ליצור קשרים. אוכל מתקשר לחיבור יחד, וזו אחת הסיבות לכך שצילום אוכל הפך פופולרי כל-כך. בשיתוף תמונות של האוכל, חוויית אוכל פרטית יכולה להפוך להערכה הדדית.
מחקר אחד מצא שלצילום אוכל יכולה להיות השפעה חיובית גם על הטעם. מדענים ביקשו מקבוצה אחת של סועדים לצלם תמונה של האוכל שלהם לפני שהם אוכלים אותו. קבוצה אחרת אכלה את אותו אוכל אבל מבלי לצלם אותו. הקבוצה הראשונה, שצילמה את האוכל שלה, דיווחה שהוא טעים יותר.
את צילום האוכל צריך לחגוג, כיוון שהוא מאחד אותנו. ואולי הכי חשוב, הוא גורם לאוכל להיות טעים יותר.
לתוכן נוסף על הדרך של יסמין לצלם תמונות אוכל מדהימות, אתה מוזמן להציץ בתיק צילום האוכל שלה.*
* זמין בשפות נבחרות בלבד.
מוצרים קשורים
-
EOS R5
תתחיל לחשוב מחדש על כל הידוע לך על מצלמות נטולות מראה. הביצועים הלא מתפשרים של EOS R5 יחוללו אצלך מהפכה בצילום ובהסרטה. -
RF 24-105mm F4L IS USM
עדשות זום מסדרה 24-105mm f/4 L-series קלות משקל ורב תכליתיות, עם מיקוד אוטומטי שקט ומהיר ומגנון ייצוב תמונה עם 5 תחנות. -
RF 100mm F2.8L Macro IS USM
RF 100mm F2.8L MACRO IS USM, עדשת מאקרו מקצועית מסדרה RF, היא העדשה המושלמת לצילום ללא חצובה של תמונות גדולות מהחיים בזום x1.4x ותמונות דיוקן, באיכות של עדשה מסדרה L.