בעלי חיים בלתי צפויים שנעים במהירות, לעיתים נדירות ובאופן בלתי צפוי, עלולים להיות מהאובייקטים המאתגרים ביותר לצילום.
אבל הידע הנכון יקל על השגת תמונות שתהיה גאה בהן. בדומה לצילומי ספורט, הכנה יעילה, מציאת המיקום הנכון, בחירת הערכה הנכונה (והבנה בנוגע לשימוש בה), וציפייה לבלתי צפוי הם כולם שיקולים מרכזיים לצילום חיות בר.
להלן 10 העצות המובילות שלנו לצילום תמונות נהדרות של חיות בר.
צילום טבע וחיות בר
כיצד לצלם תמונות טבע וחיות בר מרהיבות באמצעות מצלמת ה-Canon שלך
1. הכר את האובייקט
הכרת בית הגידול וההתנהגות של בעל החיים שאתה מצלם חשובה ביותר ותוכל לחסוך שעות בשטח. ידיעת העונה בשנה ושעות הפעילות של מין בעל החיים תסייע לך לתכנן את הצילום. ללא ידע ותכנון, צילום תמונות טבע מצוינות הוא נדיר.
2. תרגול לשיפור הביצועים
כשאינך מסוגל לצלם את מה שמולך, אין טעם להיות במקום הנכון ובזמן הנכון. צילום רגעים הנמשכים שברירי שנייה מחייב תרגול. כדי לצלם חיות חששניות תצטרך לעבור מסע של ניסוי וטעייה עד שתדע מה עובד בשבילך.
שקול להקים מתקני האכלה לציפורים בגינה שלך ולצלם אותן דרך החלון או ממחבוא מאולתר, באמצעות עדשת זום עם טווח הגעה של עדשת טלפוטו כמו למשל Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM או Canon RF 100-400mm F5.6-8 IS USM. עדשת זום תאפשר לך להתאים את אורך המוקד שלך, למשל טווח ההגעה של 400 מ"מ של עדשת RF 100-400mm F5.6-8 IS USM, מה שאומר שתוכל להתקרב אפילו ליצורים הקטנים ביותר מבלי להפריע להם.
לחלופין, הקדש זמן להבנת ההתנהגות של בעלי חיים בפארק המקומי או במקלט לבעלי חיים. ככל שתתרגל את העין ואת זמני התגובה שלך להתנהגות של חיות הבר, כך תשפר את ביצועי הצילום שלך בטבע.
3. התקרבות
רוב תמונות הטבע המצוינות מציגות תקריב של האקשן. התקרבות פיזית לחיות בר גורמת בדרך כלל לשינויים בהתנהגותן, או חמור מכך – מבהילה אותן לגמרי. שימוש בעדשה ארוכה חיוני לצילום תמונות המציגות את האקשן בפירוט, ולאחר מכן תוכל לחתוך את התמונה הסופית כדי להתקרב אף יותר.
מיקוד אוטומטי העוקב אחרי בעלי חיים, זמין במצלמה מדגם Canon EOS R7 וגם במצלמה מדגם Canon EOS R6 בעלת מסגרת מלאה, והוא מסוגל לזהות כלבים, חתולים וציפורים, לזהות את כל הגוף, הפנים או העין של נושא הצילום, כלומר אתה יכול לצלם תמונות חדות של בעלי חיים שנמצאים בתנועה.
4. בחירת העדשה הנכונה
כשזה נוגע לעדשות, כדאי לבחור בחוכמה. לעדשת RF 100-400mm F5.6-8 IS USM יש טווח זום רב-עוצמה המאפשר רב-תכליתיות. לקבלת טווח הגעה גדול יותר של עדשת סופר טלפוטו במצלמות ללא מראה עם מסגרת מלאה כמו למשל Canon EOS RP, קיימות עדשות פריים כמו למשל Canon RF 600mm F11 IS STM ו-RF 800mm F11 IS STM.
אם יש לך מצלמה בפורמט APS-C כגון Canon EOS R7 ואתה רוצה להתחיל בקטן מבחינת מבנה ותקציב, שקול להשתמש בעדשת RF-S 18-150MM F3.5-6.3 IS STM.
מכיוון שהחיישן במצלמה מדגם APS-C קטן יותר מהחיישן במצלמה עם מסגרת מלאה, הוא אינו לוכד את מלוא רוחב התמונה שאותה עדשה הייתה מפיקה במצלמה עם מסגרת מלאה - קיים "גורם חיתוך" של בערך פי 1.6, שיש לו השפעה של התקרבות לסצנה, מכיוון שהנושא שלך הרבה יותר גדול בפריים. חבר את עדשת RF 100-400 מ"מ F5.6-8 IS USM למצלמה מדגם Canon EOS R7 למשל, כדי ליהנות מאורך מוקד 'אפקטיבי' של 160-640 מ"מ.
כדי למצוא את אורך המוקד האפקטיבי של העדשה במצלמה שלך, השתמש ביישומון החינמי Canon Photo Companion עם מחשבון אורך מוקד אפקטיבי.
5. שמירה על יציבות
טלטול מצלמה הוא האויב של צילומים חדים במהלך שימוש בעדשות טלפוטו.
רובן המכריע של עדשות הטלפוטו של Canon כולל מייצב תמונה אופטי יעיל ביותר שנלחם בזה, בדרך כלל שווה ערך ל-3 עד 5 מצבים בערך החשיפה. דבר זה יכול להוביל להבדל גדול בצילומי טבע בהחזקה ידנית, כאשר מהירויות תריס מהירות עלולות להיות לא מעשיות בכל מצב אחר מלבד אור שמש ישיר. מייצב תמונה בעל 5 מצבים במצלמת Canon RF 600mm F11 IS STM אמור לאפשר צילומים חדים בעקביות ב-1/20 שנייה במקום 1/640.
השתמש במייצב התמונה לצילום טלפוטו וצילום מאקרו, במיוחד במהלך צילום בהחזקה ידנית. עם זאת, אם המצלמה שלך נמצאת על חצובה, לרוב עדיף לכבות את מייצב התמונה.
6. שמירה על מיקוד
ודא הצגה חדה של האובייקט באזור הנכון – חיוני בתמונות טבע. למגוון מצלמות EOS R ללא מראה של Canon יש מערכת מיקוד אוטומטי מסוג Dual Pixel יעילה ביותר, המאפשרת מיקוד אוטומטי מהיר המבוסס על זיהוי פאזה ישירות על חיישן התמונה עצמו, והיא גם מכסה את רוב מסגרת התמונה. מיקוד אוטומטי מסוג Dual Pixel מופיע גם ברוב מצלמות ה-EOS DSLR החדשות והוא זמין בעת צילום במצב Live View.
נסה להתמקד בחלק החשוב ביותר של האובייקט – בדרך כלל העיניים. מצלמות Canon EOS R7 ו-EOS R6 כוללות מצב מיקוד אוטומטי לזיהוי עיניים של בעלי חיים, המחפש אוטומטית עיניים בסצנה וננעל עליהן. מצב מיקוד אוטומטי AI Servo עוקב ברציפות אחר חיות הבר בתנועה, גם אם הם נעים במהירות רבה, כדי להבטיח צילומים חדים. נסה לצלם מספר צילומים במצב המהירות הגבוהה ביותר של המצלמה שלך, כדי לעזור לתפוס את הרגע המכריע.
7. יש חשיבות למהירות
מהירות תריס נכונה היא חלק מרכזי של צילום מיטבי של חיות בר. הצעד ההגיוני בעת צילום פעולה בתנועה מהירה הוא הגדלת מהירות התריס. אולם, כדי להוסיף תחושת תנועה ייתכן שתרצה לטשטש מעט, למשל את קצות הכנפיים של ציפור, באמצעות מהירות תריס נמוכה יותר.
ככל שתתמקצע יותר בציוד שלך, ייתכן שתרצה להוריד את מהירות התריס עוד יותר, אולי עד 1/10 שניות, ואפילו להשתמש בטכניקת פאנינג כדי להגביר עוד יותר את תחושת התנועה.
כלל האצבע הוא שמהירות התריס צריכה להיות לפחות במהירות של אורך המוקד ההדדי במסגרת מלאה. אז אם אתה משתמש בעדשת 600 מ"מ כמו למשל Canon RF 600mm F11 IS STM, תזדקק למהירות תריס של לפחות 1/600 שנייה כאשר ה-IS כבוי – ברוב המצלמות זה יהיה 1/640 .
8. יש לקחת בחשבון את האור: ניצול מרבי של התאורה האחורית
תוכל לשפר את התמונות שאתה מצלם על ידי בחירת תנאי התאורה הנכונים לצילום הנושאים. התייחס לדפוסי ההתנהגות של בעלי החיים, נסה להשתמש באור השמש הנמוך והחם של שעות הבוקר המוקדמות או שעות הערב המאוחרות, היוצר צבע עשיר וצללים עמוקים.
9. שליטה על עומק השדה שלך
העצה הזו חשובה מאוד. בצילום רגיל, מקובל להשתמש במצב צילום 'עדיפות למפתח צמצם' (AV בחוגת המצלמה שלך). עבור עדשות מאקרו, בגלל מרחקי העבודה הקרובים מפתח הצמצם נסגר עד f/16, f/22 או יותר כדי למקסם את עומק השדה ולהבטיח שכל התמונה תהיה ממוקדת.
תוכל לשפר את צילומי חיות הבר שלך באמצעות אפקט בוקה, מה שיהפוך את הנושא שלך למוקד התמונה. עם זאת, מומלץ להימנע מטשטוש הרקע אם אתה רוצה ללכוד חיות בר בסביבתן הטבעית.
אורך מוקד ארוך יותר יכול לגרום לטשטוש רקע חזק יותר. זו הסיבה שבגללה ניתן להשתמש בזום טלפוטו כדי לבודד נושא ולהפוך את הרקע למטושטש וללא פרטים. אם אתה רוצה לשפר את אפקט הבוקה, קח כמה צעדים אחורה והתקרב בעזרת אורך מוקד ארוך יותר.
10. תקריבים קיצוניים
קביעת הסצנה והצבת הנושא בהקשר הטבעי שלו יכולים ליצור תמונת טבע מרהיבה. לשם כך תזדקק לעדשת זווית רחבה. עבור נושאים קטנים יותר, כמו למשל ציפורים ואפילו חרקים, צילומי תקריב קיצוניים יהיו יעילים יותר כתמונה סופית, כדי שהנושא שלך לא ילך לאיבוד בצילום רחב. לשם כך תזדקק לעדשת מאקרו ייעודית. למרות שזו לא עדשת מאקרו, תוכל אפילו להשתמש בעדשת Canon RF 100-400mm F5.6-8 IS USM, בעלת הגדלה של 0.41x ויכולות מיקוד קרוב שיכולות לייצר תמונות דומות מאוד לצילומי מאקרו.
עדשות המאקרו הנוכחיות של Canon נוטות לכלול 'מייצב תמונה היברידי', המתקן גם את ההזזה בצירי x-y וגם את הרעידות הזוויתיות הנפוצות יותר. זה הופך אותן לשחקניות בולטות המיועדות לצילומי תקריב קיצוניים בהחזקה ידנית. העדשות Canon RF 35mm F1.8 IS MACRO STM ו-RF 85mm F2 MACRO IS STM הן דוגמאות מובהקות, המציעות גורם הגדלה של 0.5x לצילומי מאקרו במרחקי המיקוד הקרובים ביותר אליהם.
היופי בעדשת מאקרו הוא בכך שהיא מאפשרת ליצור תמונות המציגות משהו גדול ממה שהיינו רואים בדרך כלל על המסך או בהדפסה. אתה יכול להציג חרקים זעירים כמפלצות מרהיבות בעלות עיני חרק או פרטים מורכבים שבדרך כלל העין האנושית לא מסוגלת לראות.
אם אתה מחפש את העדשה המתאימה לצילומי טבע, למה שלא תעיין במדריך המלא שלנו.
נכתב על ידי מת'יו ריצ'ארדס
מוצרים קשורים
-
מצלמות ללא מראה
EOS R7
גלה את הטבע הפראי עם מצלמה שכוללת מהירות ואיכות תמונה יוצאות דופן בגוף APS-C נייד עם עיצוב עתידני. -
מצלמות ללא מראה
EOS RP
מצלמה קטנה, קלה ואינטואיטיבית, נטולת מראה, לצילום במסגרות מלאות, שתוכננה לנסיעות ולצילום יומיומי. -
עדשות RF-S
RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM
עדשת זום APS-C בסדרת EOS R הכוללת עדשות רחבות עד עדשות טלפוטו שהיא מושלמת לנסיעות, חיות בר, ספורט וסגנון חיים. -
עדשת טלפוטו זום
RF 100-400mm F5.6-8 IS USM
עדשת זום RF 100-400 מ"מ רב תכליתית, קומפקטית וקלת-משקל עם 5.5 מצבי IS ללכידת טבע וחיות בר ואקשן ללא המשקל. -
עדשות RF
RF 600mm F11 IS STM
עדשת סופר טלפוטו מהפכנית שהיא קומפקטית וקלת משקל, ואידיאלית עבור צלמי חיות בר, טיולי ספארי או איסוף או רישום מספרי קטרים. -
עדשות RF
RF 800mm F11 IS STM
עדשת סופר טלפוטו קומפקטית, קלה ועוצמתית שמיועדת בראש ובראשונה לחובבי חיות בר המעוניינים להשיג את טווח ההגעה האולטימטיבי.