צילום יצירתי

7 ימים ו-7 דרכים יצירתיות לפתח את הסגנון שלך

יוצר TikTok נלהב וצלם מקצועי, צלם הווידאו קים מוסלי משתף את העצות והטריקים שלו ליצירת תמונות בלתי נשכחות.
דיוקן של גבר שפניו נגררות על פני התמונה בשלב שלאחר העיבוד, על רקע סגול.

הגדלת היצירתיות שלך היא המפתח לשיפור בצילום. למד להתנסות בסגנונות ובטכניקות חדשות, הדבר יכול להוביל לתוצאות נועזות ולעתים קרובות מפתיעות. קים מוסלי הוא תומך נלהב של התנסות עם רעיונות, שאותם הוא חולק עם עוקביו הרבים ב-TikTok.

לאחרונה, קים לקח את היצירתיות שלו לקצה גבול היכולת בכך שהציב לעצמו אתגר צילום בכל יום במשך שבוע ותיעד את האתגר במדריך ב-TikTok. כאן, קים חולק את שבע הטכניקות השונות בהן השתמש וחושף את תהליך החשיבה היצירתי מאחורי כל אחת מהתמונות האחרונות שלו.

1. הוספת אלמנט מופשט

יש האומרים שהמצלמה אף פעם לא משקרת, אבל יישומי העריכה בהחלט יכולים לעוות את האמת. "אני חושב שהעבודה הסוריאליסטית של סלבדור דאלי באמת מעוררת השראה ורציתי ליצור משהו דומה", אומר קים על התמונה המדהימה שבכותרת העמוד הזה. "לא הייתי בטוח בדיוק מה אני הולך לעשות, אז החלטתי פשוט לצלם דיוקן עצמי ולשמור על פשטות. היישומון Camera Connect מתאים מאוד לזה, במיוחד מכיוון שניתן להתמקד אוטומטית בעצמך בזמן שאתה עומד מול המצלמה, ולא לשחק בניחושים.

"בשבילי, העיניים הם העיקר בתמונת דיוקן", ממשיך קים. "הם מה שאנשים מתמקדים בו, תרתי משמע, כשמצלמים תמונה, אבל אלו גם העיניים שמספרות את הסיפור. אני לא חושב שיש משהו יותר גרוע מחיוך מזויף בדיוקן - אני תמיד יכול לדעת מתי העיניים לא מחייכות. כדי לקבל משהו אחר לגמרי בצילום הזה, החלטתי להסיר את העיניים מהתמונה לחלוטין, ולמחוק את כל האינדיבידואליות ואישיות. מתחתי קטע מהפנים בשלב העריכה והצילום הופך לפורטרט של מישהו שיכול להיות כל אחד. אני חושב שזה באמת קולע למטרה כיצירת אמנות סוריאליסטית".

2. שינוי הזוויות לצילום תמונה גדולה יותר

תמונה שצולמה מהקרקע עם מבט למעלה, ציפור עפה בין שני גורדי שחקים על רקע שמיים כחולים עזים.

"צילום הבניינים עם עדשה רחבה במיוחד וצמצם של f/4.5 סיפק עומק שדה גדול מספיק כדי לשמור על כל הפרטים חדים, יחד עם מהירות תריס של 1/125 שניות", אומר קים על התמונה הזו, הנקראת "הסתכל למעלה". "אפשרות זו מהירה מספיק עבור צילום ידני בזווית רחבה ללא חצובה." © קים מוסלי

"אני מצלם בעיקר דיוקנאות ואנשים אבל זה טוב לאתגר את עצמך במשהו אחר", אומר קים. הוא לא משתמש בעדשת זווית רחבה במיוחד כמו RF 16mm F2.8 STM או Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM לצילומי דיוקן, אבל לדעתו הם יכולים לתת פרספקטיבה דינמית לנופים עירוניים, כמו זה שלמעלה. "בתמונה הזו ניסיתי לחשוב על משהו שונה מהתמונות הרגילות של בניינים והיה לי רעיון לצלם ישירות כלפי מעלה", הוא מסביר.

קים משתמש במצלמת Canon EOS R6, וניתן להשתמש בעדשות EF או EF-S עם מצלמה זו ביחד עם מתאם תושבת EF-EOS R של Canon.

"אהבתי את האופן שבו נראה שגורדי השחקים נוטים אחד כלפי השני עם פרספקטיבה כלפי מעלה, אבל הרגשתי שחסר משהו במרכז השמיים, כמו ציפור או מטוס. זה לא קרה, אז גזרתי ציפור מרקע של תמונה ישנה והדבקתי אותה בדיוק איפה שרציתי שתהיה".

3. תהיה יצירתי בדיוקנאות עצמיים

דיוקן של אדם עם סימניות סיניות שמוארות על פניו על-ידי מקרן.

בעוד שמצלמות ללא מראה מאפשרות לך לצפות בתצוגה מקדימה של השפעת הגדרות החשיפה והאיזון הלבן בעינית האלקטרונית, תוכל ליהנות מאותם יתרונות במצלמות ה-DSLR של Canon הכוללות תצוגה חיה, על-ידי יצירת קומפוזיציה על המסך האחורי במקום זאת. © קים מוסלי

"אני אוהב צילומי דיוקנאות אפלים, קולנועיים ובעלי מראה ישן, כמו סטילס בסרט", אומר קים על ההשראה שמאחורי התוצאות המרשימות של הטכניקה השלישית שלו. "רציתי שרוב המסגרת תהיה חשוכה, כשרק חלק ממנה מואר בצורה דרמטית. כדי ליצור את האפקט הזה, השתמשתי במקל תאורת LED כדי להאיר מעט את הרקע. ואז חיברתי את הטלפון שלי למקרן וכתבתי עליו את התו הסיני ל"אהבה", ממש הקרנתי אותו על הפנים שלי.

"אני כמעט תמיד משתמש במצב חשיפה ידני, כדי שאוכל לקבל את המראה שאני רוצה, במיוחד עם תמונות כהות", ממשיך קים. "החלפתי את מצלמת Canon EOS 6D Mark II ל-EOS R6 לפני זמן מה, וכמו עם כל המצלמות ללא מראה של Canon, זה באמת עוזר לראות תצוגה מקדימה חיה של רמות החשיפה ואיזון הלבן בעינית. שיחקתי עם הצבעים של נורת ה-LED והסימניות הסיניות בטלפון שלי עד שקיבלתי את האיזון שרציתי, עם רקע כחלחל וטקסט אדמדם".

עבור תצלומי דיוקן, קים מעדיף עומק שדה צר לבידוד הנושא על רקע מטושטש. עדשה עם דירוג מפתח צמצם מהיר מאפשרת זאת, מה שהופך את Canon RF 50mm F1.8 STM ו-EF 50mm f/1.8 STM לאפשרויות מושלמות וחסכוניות.

4. שימוש בצללים ובאור

צל של יד המושיטה ורד לידי שנייה שממתינה, גם היא צל.

לדעתו של קים צללית של צורות נועזות ופשוטות יכולה לפעמים לומר יותר מאשר אור וצבע. "הצילום הזה של שתי ידיים ופרח עוסק באינטראקציה אנושית", הוא אומר. © קים מוסלי

"צילומים בהירים ומלאי שמש נמצאים בכל מקום, אבל אני אוהב לשחק עם צללים וצלליות", אומר קים. עבור התמונה שלו של שתי הידיים והפרח שמופיעים כצללית על קיר אפור, הוא רצה לשמור על פשטות ודרמטיות. "הרבה מההשראה שלי מגיעה מתמונות שראיתי בסרטים או בטלוויזיה, או בפלטפורמות כמו TikTok ו-Instagram. התצלום הזה מבוסס על מישהו שמניח פרח ביד של מישהו אחר. אני חושב שזה יוצר תמונה ממש עוצמתית עם נגיעה ברגש".

קים ממשיך: "צילמתי את התמונה בתוך הבית, כיוונתי את המצלמה לכיוון החלון שלי והשתמשתי בערך בעצירה אחת של חשיפת יתר, כדי להיפטר מכל הפרטים ברקע הבהיר. צילמתי שתי תמונות נפרדות, תחילה של יד אחת ואז השנייה. למעשה זה הידיים שלי, אז השתמשתי ביישומון Canon Camera Connect כדי לשלוט בכל ההגדרות ולהציג תצוגה מקדימה של התמונות מרחוק בטלפון שלי. לבסוף, שילבתי את שתי התמונות יחד ביישומון עריכה כדי ליצור תמונה עם קומפוזיציה".

5. התנסות בקומפוזיציה

רוכב סקייטבורד בחניון רב קומות חשוך.

לעתים קרובות אנשים חושבים שיש צורך במהירות תריס גבוהה כדי להקפיא פעולה, אבל קים הלך בכיוון ההפוך והשתמש במהירות תריס איטית של 1/30 שניות כדי להוסיף טשטוש תנועה בצילום זה, ויצרה תחושת תנועה. © קים מוסלי

"אני אוהב שלכל כך הרבה מצלמות של Canon יש מסך עם זווית משתנה. אפשר להשתמש בו כדי ליצור תמונות מזוויות יוצאות דופן, להחזיק את המצלמה גבוה למעלה או ממש נמוך למטה", אומר קים. בתמונה של רוכב הסקייטבורד בחניון חשוך, המצלמה הייתה בגובה הקרקע, מה שלדעתו יצר פרספקטיבה מעניינת. "הצלחתי לגרום לגוף של רוכב הסקייטבורד להיראות גדול וקטן בדיוק במקומות שרציתי, כך שהרגל שלו שהכי קרובה לעדשה נראית ענקית ושאר הגוף שלו נראה מרוחק", הוא מסביר. "אם הייתי מצלם את התמונה בגובה העין, היא הייתה מאבדת את כל האפקט שלה.

"קצב הכונן הסופר-מהיר של 20 פריימים לשנייה של מצלמת Canon EOS R6 שלי עוזר גם הוא בסוג זה של צילום," ממשיך קים. "צילמתי רצף של תמונות מהירות כדי שאוכל להיות בטוח שלכדתי את הרגע הסופי. לא משנה באיזו מצלמה אתה משתמש, כדאי להשתמש בקצב הפריימים המהיר ביותר שלה עבור סוג זה של תמונה".

6. אילוף הפרא

יונה עפה מיד מושטת האוחזת בזרעים.

קים השתמש במיקוד אוטומטי של נקודה יחידה בתמונה זו, אבל יכול היה להשתמש גם במצב המיקוד האוטומטי המדהים לזיהוי ציפורים עם בינה מלאכותית שמסוגלת ללמידה עמוקה של Canon EOS R6, שקיים גם במצלמות EOS R5 ו- EOS R3. מיקוד זה ננעל באופן מושכל על ציפור ועוקב אחר תנועתה, מזהה את הגוף ומתחבר לראש ואפילו לעיניים כאשר הם נכנסים לתמונה. "אני אוהב את האופן שבו ה-EOS R6 כל כך אינטואיטיבית ופשוטה לשימוש", אומר קים. © קים מוסלי

לא צריך לצאת לספארי כדי להשיג תמונות מרשימות של חיות בר, אפשר לצלם תמונות נהדרות בגינה האחורית שלך - או, במקרה של קים, בפארק הקרוב אליו. יוצר ה-TikTok מספר על תמונתו של יונה שעפה לאחר האכלה: "תמיד קיבלתי השראה מצילומים של יונים עפות ותמונות של אנשים אוחזים בידם ציפור אקזוטית. החלטתי לשלב את שניהם בתמונה זו.

"יש בית קפה בפארק שמוכר חבילות של אוכל לציפורים להאכלת הברווזים, אבל אפשר להשתמש בו כדי לגרום גם ליונים להגיע אליכם. פשוט החזקתי את המצלמה ביד אחת והושטתי את השנייה ליונה. השתמשתי במהירות תריס מהירה של 1/1600 שניות כדי להקפיא את התנועה כשהיונה עפה משם".

7. צילום כפול

תמונה בשחור-לבן עם חשיפה כפולה של צעיר עם שיער קצוץ.

קים אומר שתמונה עם חשיפה כפולה זו לא הייתה מתאפשרת ללא המתקן של Canon EOS R6 להצגת 'תמונת רפאים' של הצילום הראשון, שעליו ניתן להוסיף את התצוגה המקדימה של הצילום השני כדי ליישר את העיניים. "זו פשוט מצלמה נהדרת", הוא אומר. התכונה זמינה גם במספר מצלמות אחרות של Canon, כולל ה- EOS 90D, ה- EOS 6D Mark II וה- EOS RP. © קים מוסלי

"זהו עוד צילום שנוצר בחלקו בהשראת עבודה של מישהו אחר", אומר קים על התמונה האחרונה והבלתי נשכחת שלו. "חשיפות כפולות תמיד מושכות את תשומת הלב ורציתי ליצור תמונה שבה העין השמאלית והימנית נמצאות אחת על השנייה באופן מדויק בשני הצילומים הנפרדים", הוא מסביר. "היה תהליך קצר של ניסוי וטעייה כי גיליתי שצריך למקם את אישוני העין בצורה מאוד מדויקת.

"מצב החשיפה המרובה במצלמת Canon EOS R6 שלי עזר מאוד", ממשיך קים. "לאחר צילום התמונה הראשונה, היא מוצגת בעינית או במסך האחורי כמעין תמונת רפאים, כך שתוכל להשתמש בה למיקום מדויק בעת הוספת התמונה השניה".

בין אם אתה משתתף באתגר השבוע כמו קים, ומנסה את אחת הטכניקות השונות הללו בכל יום, או פשוט ממנסה כמה מהן לאורך זמן, אפשר להרגיש שמחה וסיפוק רב בלפרוץ את הגבולות שלך כצלם. אל תשכח לשתף את התוצאות שלך עם התג FreeYourStory#, ותייג את canonemea@.



נכתב על ידי מת'יו ריצ'ארדס

מוצרים קשורים

מאמרים קשורים

  • צילום יצירתי

    טכניקות יצירתיות למדיה החברתית

    שני צלמי TikTok נותנים עצות עיקריות ליצירת תמונות שמתבלטות לעומת האחרות.

  • צילום דיוקנאות

    שדרג את הסלפי שלך

    טיקטוקרית נינה קולינס מסבירה איך לצלם דיוקנאות עצמיים יצירתיים בבית.

  • יסודות הצילום

    אסתטיקה בתמונות

    משפיענית הרשת שטפי מארלה מסבירה מה היא עושה כדי להבטיח שהתמונות שהיא מפרסמת יבלטו בעולם המקוון.

  • צילום רחוב

    דיוקנאות להדפסה

    צלם וכוכב טיקטוק קים מוזלי מחלק עצות לצילום ושיתוף של תמונות מדהימות של זרים.