הדפסי תמונות יכולים להיות מתנות ומזכרות נהדרות. באפשרותך להשתמש בתמונות כדי ליצור כרטיסי ברכה, לוחות שנה וכן קישוטים לבית, להכין ספרי אלבום, או להעניק נופך אישי לחפצים שונים עם מדבקות של תמונות אהובות. הדפסים משמרים גם זיכרונות של נסיעות, מפגשים משפחתיים או אבני דרך בחיי המשפחה לאורך זמן.
אפשר לבחור מבין מגוון של אפליקציות להדפסה. עבור כרטיסים ולוחות שנה, אפליקציית Easy-PhotoPrint Editor של Canon מאפשרת לערוך, לחתוך, לשנות רקעים, להוסיף טקסט או מסגרות ולהשתמש בכלים יצירתיים רבים אחרים כמו תבניות, חותמות וסמלים כדי לשפר את התמונות ולאחר מכן להדפיס אותן. אפליקציית Canon PRINT מסייעת גם להפיק מגוון פרויקטים של הדפסה, ובכך לפתוח עולם של אפשרויות יצירתיות.
בנוסף למתן ביטוי ליצירתיות והוספת נופך אישי, תוכל להבטיח שההדפסים שלך יהיו באיכות הטובה ביותר שאפשר, עם פרטים חדים, טווח עשיר של גוונים וצבעים נאמנים למציאות. כאן נתמקד באופן שבו תוכל למטב את התמונות שלך באמצעות Digital Photo Professional (DPP) של Canon או באמצעות תוכנת העריכה המועדפת עליך כדי להפיק תוצאות הדפסה מיטביות.
הדפסה
עריכת תמונות להדפסה
בחירת מדפסת
באיזו מדפסת עליך להשתמש? אם בכוונתך לקנות מדפסת, עיין במדריכים שלנו לקבלת מידע על המדפסות הטובות ביותר של Canon להדפסת תצלומים ומדפסות למגוון תרחישים. בינתיים, אנו משערים שאתה משתמש במדפסת הזרקת דיו טובה למטרה כללית.
עם זאת, חשוב לזכור שבעזרת מדפסת עם יותר מארבעת צבעי הדיו הבסיסיים תוכל לך להפיק צבעים שהם יותר נאמנים למציאות. לדוגמה, סדרת PIXMA TS8750 של Canon משתמש בשש מחסניות נפרדות, הכוללות חמישה גוונים של דיו צבעוני מבוסס צבע כדי להבטיח איכות צילום מעולה, עם רחב צבע וטווח גוונים משופרים. כדי להשאיר חותם אמיתי, מדפסת Canon PIXMA PRO-200, שמשתמשת בשמונה מחסניות דיו נפרדות, עם דיו מיוחד, מציעה הדפסה של תמונות בפורמט גדול של A3+ ברמה מקצועית במחיר נוח יחסית.
בחירת הנייר
בכל מדפסת שבה אתה משתמש, בחר סוג נייר שיתאים לאופי התמונה ולסוג ההדפס הרצוי. באופן כללי, ניירות צילום מבריקים, כמו GP-501 Glossy Photo Paper של Canon יכולים לתמוך בטווח גוונים רחב יותר בהשוואה לניירות מאט, מה שהופך אותן לבחירה טובה לתמונות צבעוניות חיות באיכות של מעבדת צילום. ניירות מאט כמו נייר צילום מעט MP-101 של Canon הם מעולים לתמונות קודרות יותר, בניגודיות נמוכה, במיוחד בשחור ולבן. ניירות מבוססי כותנה, קנבס וניירות ליצירות אמנות זמינים במרקמים וגימורים שונים, והם יכולים להיות מושלמים למתנה בלתי נשכחת או לקישוט ייחודי.
מכיוון שסוגי המדיה השונים סופגים את הדיו בצורה אחרת ורמת הבוהק שלהם שונה, חשוב מאוד להקפיד להשתמש בהגדרות הנכונות להדפסה. בנוסף, כדי להשיג תוצאות מיטביות, חשוב לזכור את מטרת השימוש ולמטב את התמונה למדיום שעליו מדפיסים.
ניהול צבע
לפני שתתחיל לערוך תמונות, מומלץ לכייל את הצג, אם אפשר. המשמעות היא שההדפסים שלך ייראו דומים יותר למה שמוצג על המסך, ובכך למנוע תהליך בזבזני של ניסוי וטעייה שגוזל זמן רב. הדרך היעילה ביותר לעשות זאת היא באמצעות ערכת כיול, אך אם זו השקעה גדולה מדי שאינה מוצדקת להדפסת תמונות מזדמנת, אפשר גם לנסות גם כמה תיקונים מהירים.
תחילה, במקרים רבים ההדפסים נראים כהים מדי, פשוט בגלל שעל המסך רואים פרטי רבים יותר באזורים מוצללים בהשוואה למה שמודפס. מסכים מודרניים תומכים בטווח בהירות רחבה יותר מאשר הדפסים, כשיחס הניגודיות הוא בדרך כלל 1000:1 ולעתים קרובות אף יותר. לעומת זאת, נייר הצילום המבריק הטוב ביותר יכול להגיע ליחס ניגודיות של 200:1 בין השחור הגהה ביותר ללבן הבוהק ביותר, בעוד שנייר מאט יכול להגיע ליחס ניגודיות של 100:1 בלבד. כדי לקבל רושם מדויק יותר של מה שתראה בהדפסה, אפשר פשו להוריד את רמת הבהירות של המסך.
שנית, צגי LCD מודרניים נוטים להיות כחולים מדי, במיוחד כשהם חדשים (הצבעים לעתים קרובות מתחממים, כלומר יותר צהובים, ככל שהצגים מתיישנים). כדי לפתור את זה ב-Windows, עבור אל הגדרות > תצוגה > כייל את צבע הצג. ב-Mac, עבור אל תפריט עזרה וחפש את Display Calibrator Assistant. לצגים יש בדרך כלל הגדרת ברירת מחדל של נקודה לבנה (טמפרטורת צבע) של D65 או 6500K – נסה לשנות הגדרה זו ל-D50 או 5000K. לחלופין, דרך פשוטה יותר היא להגדיר את הנקודה הלבנה כך שהלבן שעל המסך יתאים ללבן של הנייר שעליו אתה עומד להדפיס, בתנאי תאורה שבהם הוא יוצג - ולדאוג לכך שבהירות המסך לא תתעתע את העיניים.
לסיום, בדוק את הגדרות הצבע. ב-DPP, עבור אל כלים > העדפות ולחץ על ניהול צבע. אל תדאג לגבי האפשרות הראשונה, מרחב צבע בעבודה – צלמים מקצועיים מצלמים לעתים ב-Adobe RGB, מרחב צבע רחב יותר, אך אם צילומים שלך הם ב-sRGB, אין שום צורך מעשי לשנות הגדרה זו. בחלון המוקפץ פרופיל הדפסה, בחר את המדפסת שבה תשתמש. תוכנת DPP מנהלת את הצבע באמצעות פרופילי ICC למדפסות שתומכות בהם. פרופילים אלה מכילים פרטים של יכולות הצבע המדויקות של המכשירים ומאפשרים להשיג צבעים אמינים יותר.
ליד זה, עבור מאפייני עיבוד תמונה בחר Colorimetric יחסי. הגדרה זו מציינת שאם תמונה מכילה צבעים כלשהם שלא נכללים בטווח הצבעים או בסולם הצבעים של המדפסת, הם יומרו לצבעים הקרובים ביותר שניתן להדפיס, אך שאר התמונה תישאר ללא שינוי. אם תבחר 'תפיסתי', כל הצבעים בתמונה יכווננו כדי לשמר את הקשר ביניהם, ולעתים קרובות תראה שהצבעים בתמונות שלך יהיו פחות רוויים וייראו עמומים. כמשתמשים ב-Colorimetric יחסי, הצבעים בדרך כלל פחות משתנים.
יסודות העריכה
אם ניתן להתחיל עם קובץ RAW, שמכיל את כל נתוני הצביע והגוונים שנלכדו על-ידי החיישן, יהיה לך יותר מרווח עליון לעריכה. עם זאת, אם אין לך צילום RAW, עדיין תוכל להשתמש ב-DPP כדי לשפר את התמונה שלך לצורך הדפסה (על אף שכמה כלים ואפשרויות לא יהיו זמינים). אם אתה מתחיל עם TIFF או עם JPEG, שיטת העבודה המומלצת ביותר היא לעבוד על עותק של התמונה, כדי לשמר את המקור.
עם קובצי RAW, הצעד המומלץ הראשון הוא לתקן את הסטיות האופטיות באמצעות ממטב עדשה דיגיטלית של DPP (אם השתמשת במצלמה נתמכת עם עדשה נתמכת) או שהכלים בלוח 'תיקון עדשה', שיכול לתקן פגמים כמו אפקט Vignetting ועיוותי עדשה. לקובצי JPEG יהיה מגוון תיקוני עדשה שמוחלים בתוך המצלמה.
תוכנת DPP 4.17 כוללת תכונת עיבוד תמונה ברשת עצבית (נדרש מינוי), שמשתמשת בלמידת מכונה מבוססת בינה מלאכותית כדי לנתח בצורה חכמה את האזורים השונים של כל תמונה ולהחיל שיפורים סלקטיביים המבוססים על תוכן התמונה. ניתן ללטש אזורים של פרטים, להחיל הפחתת רעשים בעלת ביצועים גבוהים באזורים שמכילים פחות פרטים ולתקן פגמים ועיוותים שנגרמו בשל ליקויים של העדשה. אם בדרך כלל אתה מדפיס תמונות, או אם ברצונך להדפיס צילומים של אירועים חשובים או אירועים של פעם בחיים, כמו חתונה, כדאי לשקול לרכוש מינוי.
חיתוך וליטוש הקומפוזיציה
לאחר מכן, שקול את הקומפוזיציה של התמונה שלך. אם אתה מתכנן הדפס עם יחס רוחב-גובה שונה מזה של התמונה המקורית, למשל תמונת דיוקן מרובעת בגודל 1x1 או נוף רחב בגודל 16x9, חתוך כדי להבטיח שהמסגרת במקום הרצוי שלך מבלי שחלקים חשובים בתמונה ייחתכו ממנה. אפשר גם לבצע חיתוך כדי להשיג אפקטים יצירתיים, בין אם כדי להסיר אזורים לא רצויים או אזורים שמסיחים את הדעת בתמונה ובין אם כדי למקד את תשומת הלב ברכיב מסוים. תוכל לסובב את התמונה כדי להוסיף עניין או לאזן קו אופקי נטוי.
עקרונות קומפוזיציה, כמו חוק השלישים יכולים לעזור לך ליצור מסגרות אפקטיביות שימשכו את העין. בצילום לאורך, חיתוך מקרוב יכול להוסיף רושם, אך בדרך כלל כדאי להימנע ממיקום הנושא ממש במרכז המסגרת - קומפוזיציות אסימטריות נראות דינמיות יותר.
הימנע מחיתוך שמשאיר אזור קטן מאוד של תמונה, מכיוון שייתכן שהוא לא יכיל מספיק פרטים להפקת הדפס משבע רצון. עם זאת, Canon הציגה כלי פורץ דרך Neural Network Upscaling Tool (נדרש מינוי),1 שיכול להכפיל את הרזולוציה של תמונה כדי לייצר תמונות הרבה יותר מציאותיות בהשוואה לשיטה הקונבנציונלית. כלי זה, שמופעל באמצעות טכנולוגיית עיבוד התמונה המבוססת על למידה עמוקה של Canon, יכול להיות אידאלי אם התמונה נחתכה מדי או פשוט לא מכילה מספיק פיקסלים להדפסה בפורמט גדול.
לחלופין, במקום לחתוך רקע מפורט מדי שגורם להסחת דעת, האם אפשר לשקול לטשטש אותו? בשלב זה, תוכל להמשיך להכיל פעולות עריכה יצירתיות יותר, אולי תיקון גווני צבע עם תכונת התאמת איזון הלבן של DPP, שמאפשרת ללטש פגמים או פרטים לא רצויים, או שימוש במסננים ובסגנונות תמונה לעיצוב מהיר וקל. לדוגמה, תוכל ליצור תמונה שתיראה כאילו צולמה עם מצלמה חד פעמית ישנה, או להעניק גימור וינטג' עם אפקט ספיה ועוד אפשרויות רבות אחרות.
כוונון גוונים וטווח דינמי
אם התמונה כהה או שהניגודיות נמוכה, תוכל להשתמש בתכונה ממטב תאורה אוטומטי של DPP כדי לתקן את הבהירות והניגודיות באופן אוטומטי. אם תרצה שליטה רבה יותר, פתח את לוח הכלי 'התאמת גאמה' של DPP. כן, בדומה למצלמה, תוכנת DPP מציגה היסטוגרמה – ייצוג גפרי של גווני התמונה, מהכהה ביותר לבהיר ביותר. אם הגרף חתוך באחד הקצוות שלו, המשמעות היא שהתמונה יוצאת מטושטשת וחלק מפרטי הגוונים אבדו - בגוונים הבהירים והמבריקים ביותר או בצללים הכהים ביותר.
התחל על-ידי לחיצה על אוטומטי (מעל ההיסטוגרמה), כדי לכוונן את הנקודה הלבנה, הנקודה השחורה והנקודה האמצעית באופן אוטומטי, ולאפס את ממטב התאורה האוטומטי ואת הניגודיות. לאחר מכן תוכל לכוונן את הבהירות, את איזון הלבן והגדרות אחרות באופן ידני.
אנשים רבים אוהבים להדגיש את הרוויה והניגודיות כדי להעניק לתמונות נופך ייחודי יותר - לשם כך, נסה את לוח הכלים המתקדמים של DPP. תוכל גם לשנות את החשיפה הכללית באמצעות מחוון התאמת הבהירות. לעתים כדאי להבהיר את התמונה כולה כאשר מדפיסים על ניירות מאט, שיכולים להיראות פחות לבנים, אך אל תגזים בכך - עצור כאשר האזורים הלבנים נראים לבנים ולא אפורים. אם התמונה מתחילה להיראות לא טבעית, הפחת את מידת התאמת הצל והבהירות באמצעות המחוונים.
בעת הצורך, תוכל להשתמש בלוח 'כלי ההתאמה החלקית' של DPP כדי לכוונן את הבהירות, הניגודיות, הגוון והרוויה של מקטעים ספציפיים של התמונה שלך.
חידוד לצורך הדפסה
חידוד תמיד יהיה השלב האחרון שלך. תוכל לקבל את התוצאות הטובות ביותר כאשר תתחיל עם תמונה נקייה ככל האפשר, לכן הקפד לטפל תחילה בכל רעשי התמונה (והימנע מפתיחה חוזרת ושמירה חוזרת שוב ושוב של קובצי JPEGs – איכות התמונה תיפגע בכל פעם). לצורך חידוד או הפחתת רעשים, הצג את התמונה בגודל 100% כך שתוכל לראות את האפקט בצורה ברורה.
כל התמונות יפיקו תועלת מחידוד כלשהו, מכיוון שפעולת ההדפסה נוטה לרכך מעט את התמונות, אך תופעה זו משתנה בהתאם לסוג הנייר - ככל שהדיו ייספג ויתפזר, כך אפקט הריכוך יהיה גדול יותר. לכן, הדפסה על קנבס תדרוש חידוד רב יותר מאשר הדפסה על נייר חצי מבריק או זוהר, והדפסה על נייר צילום מבריק תדרוש אפילו פחות.
כלי החדות של DPP ישפר את הניגודיות לאורך הקצוות בתמונה כדי ליצור רושם של חדות רבה יותר, אך הכלי 'מסכה להפחתת חדות' מעניק שליטה עדינה יותר - יש לו פקדים נפרדים לעוצמה, עדינות וערכי סף. עם זאת, שלא כמו בתוכנות מקבילות כמו Photoshop, הכלי 'מסכה להפחתת חדות' זמין עבור קובצי RAW בלבד.
בכל כלי שבו תבחר להשתמש, בצע את החידוד בצורה מבוקרת, הימנע מחידוד כאשר תרצה להשיג מעברים עדינים, גווני עור חלקים או רקעים מעורפלים. חידוד אזורים בעלי צבע שטוח יכול ליצור רעשי תמונה לא אטרקטיביים. בעזרת Neural Network Image Processing Tool ב-DPP 4.17, ניתן לחדד באופן אוטומטי פרטים ומרקמים עדינים להשגת אפקט מיטבי, כאשר אזורים ללא פרטים בתמונה יישמרו על מעברים חלקים ומראה נטול רעש.
הגדרות להשגת פלט הדפסה אופטימלי
מוכן להדפיס? במקום לבחור הדפס, עבור אל קובץ > הדפס עם הגדרות מפורטות. השאר את הרזולוציה ברמה של 350dpi, ברירת המחדל לש DPP להדפסה. להשגת תוצאות מיטביות, הגדר תמיד את איכות ההדפסה כ'גבוהה'. שימוש בהגדרות הנכונות תחת 'העדפות' (כמפורט למעלה) אמור לטפל בהתאמת הצבע, אך ברשימה הנפתחת סוג הנייר, חשוב לבחור את הנייר שעליו תדפיס - בחירה בהגדרות שגויות כאן תבטל את כל העבודה הקשה שהשקעת.
פעל בהתאם להנחיות במדריך זה כדי להפיק תמיד את המירב מהתמונות שלך וליצור הדפסים שתשמח להציג או לשתף, ועיין בסעיף עצות עיקריות להצגת תצלומים משפחתיים למקצוענים.
נכתב על-ידי אלכס סאמרדיי
- הכלי Neural Network Upscaling Tool מיועד ל-Windows בלבד, נדרש מינוי (אפשרות לחודש ניסיון בחינם). אם תירשם כמנוי לכלי Neural Network Processing Tool, לא תזדקק למינוי נוסף ל-Neural Network Upscaling Tool.
- Adobe ו-Photoshop הם סימנים מסחריים רשומים או סימנים מסחריים של Adobe בארצות הברית ו/או במדינות אחרות.
מוצרים קשורים
-
מדפסות מקצועיות לתמונות
PIXMA PRO-200
PIXMA PRO-200 מתמקדת בהדפסת תצלומי צבע ססגוניים, ברבגוניות ובשימושיות. זו הבחירה האידאלית לחובבי צילום שאפתניים. -
מדפסות ביתיות
PIXMA TS7450a Series
מדפסת all-in-one מעוצבת המיועדת לחובבי טכנולוגיה והכוללת מגוון רחב של אפשרויות להדפסה יצירתית. בנוסף, היא כוללת מזין מסמכים אוטומטי כדי לאפשר העתקה וסריקה בקלות ובנוחות של גיליונות מרובים בגדלים שונים. -
מדפסות ביתיות
סדרה PIXMA TS5350
הצג בגאווה את תוצרי העיצוב שלך בעזרת מדפסת PIXMA TS5350, עם יכולות מגוונות לטיפול במדיה, יישומונים מגניבים ליצירה וחיבור חלק לטלפונים חכמים -
מדפסות ביתיות
PIXMA G650
PIXMA G650, המדפסת הרב-תכליתית הראשונה מסדרה PIXMA G עם שישה מכלי דיו מבוסס צבע למילוי חוזר, משלבת הדפסה ללא תחרות באיכות תמונה עם יכולת הפקה בהיקפים גדולים בעלויות נמוכות ביותר. -
מדפסות ביתיות
PIXMA G640
PIXMA G640, המדפסת הרב-תכליתית הראשונה מסדרה PIXMA G עם שישה מכלי דיו מבוסס צבע למילוי חוזר, משלבת הדפסה ללא תחרות באיכות תמונה עם יכולת הפקה בהיקפים גדולים בעלויות נמוכות ביותר.