אסה אוהבת להוסיף מעט צבע אל דימוי הנוף שלה, ובדרך כלל זה נעשה באמצעות פרטי לבוש בהירים, כמו שניתן לראות בתמונה. אני וידיד שלי יצאנו לטיול רגלי בסניה וצילמתי את התמונה המדהימה הזאת שלו כשהוא עומד בקצה הצוק", היא אומרת. צולם במצלמת Canon EOS-1D X Mark II עם עדשת Canon EF 16-35 מ"מ f/2.8L III USM ב-16 מ"מ, 1/1250 לשנייה, f/2.8 ו-ISO200. © Ása Steinars
לא תמיד תפסה אסה סטיינרס את איסלנד כמדינה מרשימה כל כך כשהיא עברה לשם מנורבגיה בגיל שבע, איסלנד הרגישה לה יותר כמו עיירה קטנה מאשר כמו מדינה. אבל, בחזרתה לשם אחרי שנים של עבודה במדינות אחרות, היא החלה לראות את ארץ האש והקרח באופן שונה להפליא.
כיום, לאסה יש 700,000 עוקבים ברשתות החברתיות הודות לתמונות ולסרטונים המתעדים את הרפתקאותיה במדינת מגוריה ומחוצה לה. בזכות שליטתה במיומנות צילומי "סלפי על רקע נוף", שהופך צילומי סלפי פשוטים וחובבניים לצילומים מונומנטליים של נופים מרחבי סקנדינביה, חשבונות האינסטגרם והטיק טוק שלהם מהווים פלטפורמות הוקרה הולכות וגדלות לפלאי הטבע הבלתי נתפסים של איסלנד - החל ממכתשים, הרי געש וחופים עם חול שחור ועד פיורדים, קרחונים ומפלי מים.
לעיתים קרובות, בצילומי הנוף שלה מופיעים אנשים ובדרך כלל היא עצמה. לא מדובר כאן בצילומי סלפי רגילים. צילומי סלפי אלה מזמינים את הצופים לשים את עצמם בנעליה - דבר שנראה חשוב במיוחד כאשר מעלים צילומים אלה ברשתות החברתיות. "אני רוצה ליצור בקרב הצופה הרגשה שהוא מדמיין את עצמו בתוך התמונה, הרגשה של רצון להגיע לשם ולחוות את הטבע, יותר מאשר סתם לצפות בו מרחק", אסה אומרת.
כדי לעשות זאת, תמונותיה של סטיינרס בדרך כלל מעוררות חוש אחד או יותר: אפשר כמעט לחוש את החום הנפלט ממדורה ביום קר, לשמוע את צליל מפל המים הגועש, ולטעום את הקפה המהביל לאחר טיול רגלי ממושך. "עבורי", סטיינרס אומרת, "מטרת הצילום היא לעורר את התחושה הזו - תחושה של תאוות נדודים, אושר, או פשוט השראה לצאת לטיול רגלי במעלה ההר. צילום טבע תמיד מיוחס לסיורים במקומות ונופים באוויר הפתוח, ולכן אני אוהבת להוסיף נדבך נוסף והוא אדם שמספר את הסיפור המלא שמקום הצילום חובה בתוכו".
בשלב זה, אסה מסבירה איך היא עושה את זה, ומשתפת טיפים להעלתם של צילומי הנוף שלכם לרמה אחרת, וכך גם אתם תוכלו לראות את עולם הטבע באור אחר לחלוטין.