מאמר

תוצאות באיכות גבוהה עם תקציב של מצלמה יחידה עם Canon EOS C200

Group of people pouring coulored powder on a woman.

צלם הסרטים דייויד ניוטון מתאר את צילום ה'טראש דה דרס' ('להרוס את השמלה') עם המצלמה מדגם EOS C200 הקומפקטית

דייויד ניוטון התרגש לשלב את המצלמה מדגם EOS C200 בתהליך העבודה שלו. בסרט הקצר שלו, "טראש דה דרס", הוא ניצל את כל שלל התכונות של המצלמה ואת האפשרות שלה לצילום בטייק יחיד: הרכבתה על התקני גימבל ורחפנים ושימוש מלא בתכונות המיקוד האוטומטי המתקדמות שלה.

דייויד ניוטון מתאר את עצמו כ"צלם וצלם סרטים. אני מהאנשים שחצו את הקווים: הייתי צלם, איש צוות וידאו העובד עם מצלמות DSLR, והתקדמתי בהתאם לדרישות שהתעוררו בפרויקטים".

במעבר ממצלמות DSLR תומכות-וידאו לטווח ה-Cinema EOS, ניוטון העביר קורסי הדרכה על המצלמות של Canon וציפה בקוצר רוח להתחיל לעבוד עם המצלמה מדגם EOS C200 החדשה.

"הפרויקט החל כי ב-Canon רצו לשלב בו את C200 וחיפשו מישהו שעשה את המעבר מ-DSLR לקולנוע. המצלמה משתייכת לשתי קטגוריות: היא מתאימה גם להפקה ברמה גבוהה שמבוצעת בסביבה גדולה ומרובת-אביזרים; וטובה גם לצלם בודד, עם או ללא צוות קטן, הודות לארגונומיה שלה". וזה, לדברי ניוטון, בדיוק התחום שלו. "אני נוטה לעבוד לבדי או עם צוות קטן. לי קל יותר להסתדר ולבצע דברים בעצמי". אחרי שהשתמש ב-C200 בפרויקט בדובאי, ניוטון "כבר התנסה בה קצת".

כשניוטון מדבר על השילוב בין קומפקטיות, משקל קל, והיכולות המובנות להקלטת Cinema RAW Light איכותית, ניוטון מתאר את המצלמה כ"דוקטור ג'קיל ומיסטר הייד. מה שהיה מצוין מבחינתי היה הקלטת ה-RAW הפנימית באיכות 4K – היא פנטסטית. מבחינת מחיר וגודל זו מצלמה בדרג ביניים, אבל הביצועים שלה הם מהדרגה הטובה ביותר, ומציעים את האיכות שניתן למצוא רק ב-RAW. אנחנו רגילים לצילום MP4, שמקביל ל-JPEG מנקודת מבט של תמונות, עם יכולת דירוג מוגבלת מאוד, אולם עכשיו יש לנו 15 מצבים של טווח דינאמי (מקובץ ה-Cinema RAW Light המעובד)". לדברי ניוטון, תכונה זו הופכת את ההפקה של טווח דינאמי לאפשרות מציאותית, וכן מגבירה את האפשרויות בשלב הפוסט-פרודקשן. "אם אתה רוצה לעבור לזרימת עבודה של HDR – תוכל לעשות זאת. ובעבודה עם Rec709 היא מאפשרת גמישות רבה של הדירוג – ואני מעז לומר שגם יש לה כושר שחזור נהדר למצבים שבהם פספסנו (וזה כמובן לא קורה לאף אחד!)"

ניוטון מיהר לזהות את הערך הטמון ב-RAW ובהקלטה דחוסה. "יש לך את ה-RAW, אבל גם את היכולת לבטל אותו. יש לך גם את הגרסה הכי משוכללת וגם את הגרסה הדחוסה. אם המצלמה מוגדרת כראוי, התוצאות שמתקבלות ב-MP4 הן מעולות. עם זאת, אם אתה מצלם הרבה עם מסך כחול, מומלץ להשתמש ב-RAW עבור הנתונים הנוספים. אנשים שיצלמו בה ב-codec בדרגה הנמוכה ביותר יצלמו חתונות ואירועים, שבהם לא רוצים ליצור עומס עצום של נתונים או שאין צורך בדרישות העיבוד של RAW".

מצלמת וידאו Canon בפעולה

מעבר לחיישן ולפורמט ההקלטה

ניוטון מתלהב במיוחד מתכונות המיקוד האוטומטי של C200. "מערכת המיקוד האוטומטי מסוד Dual Pixel CMOS הוא פשוט נפלאה. צריך להתרגל למעבר ממיקוד ידני, שאיתו עבדנו לאורך שנים, לכלי עם מיקוד אוטומטי שבאמת ניתן לבטוח בו ולהשתמש בו". מערכת מיקוד זו נעזרת במסך המגע של C200 לבחירת נקודת מיקוד, ויוצרת מערכת גמישה ביותר אשר מפחיתה את הצורך בעוזר צלם.

במצבים שבהם אין מנוס אלא להשתמש במיקוד ידני, ניוטון מעריך גם את פונקציות ה-Dual Pixel Focus Guide. "אתה בוחר נקודת מיקוד, ואז מופיעים סביבה חיצים כדי שתדע אם המיקוד שלך מלפניה או מאחוריה. אז אם אתה רוצה לעבוד עם עדשות פריים קולנועיות, עדיין יש לך אישור של המיקוד". עם זאת, עם עדשות EF, "אינך צריך עוזר צלם ואינך צריך לשאת אתך מערכת מיקוד נפרדת. זה משפר מאוד את הזריזות ויכולת התמרון". כשהוא נזכר במצלמות הווידאו מסוג DSLR, ניוטון נהנה לראות את המערכת במצלמה המיועדת לצילומי סרטים. "במצלמות כמו 7D Mk. II התכונה הזו קיימת כבר זמן מה, וטוב לראות אותה גם במצלמת קולנוע".

קבוצת אנשים צוחקים בעת שמפזרים אבקה צבעונית על אישה

במערכת התפריט המוכרת שולבו פריסת מקשים אופטימלית וקישוריות כדי לאפשר המשך של ביצוע פעולות בקלות. "כל הלחצנים בצד שמאל והיציאות בצד ימין. אין לחצנים במקומות מוזרים. כולם מקובצים יחד. אפשר לעבוד עם המצלמה מאוד במהירות ובקלות, וכל מי שכבר השתמש במצלמות Canon בעבר - בין אם במצלמות DSLR ובין אם ב-Cinema EOS – יגלה פריסת מקשים מוכרת מאוד. התפריטים מסודרים באותה דרך, הלחצנים נמצאים באותו מקום ומסומנים באותה צורה".

בשל אופיים הלא צפוי של צילומי ה"טראש דה דרס" ("להרוס את השמלה"), ניוטון העריך במיוחד את ממדיה הקומפקטיים של C200. "היא אוזנה היטב על התקן ה-Ronin ובחלק התחתון של DJI 1000 – שהוא למעשה גימבל המותקן מתחת רחפן - ופעלה בצורה נהדרת. תכונה זו מרחיבה את יכולות הביצוע היצירתי שלנו".

מאחר שהמצלמות המודרניות מציעות רמת רגישות גבוהה, לעתים קרובות מתעורר צורך בסינון צפיפות ניטרלי; כשמשתמשים בגימבל או ברחפן, הגודל והמשקל של תיבת מט אינו מעשי, וניוטון העריך את אפשרות ה-ND הפנימית הכוללת עשרה מצבים. "אם אתה מתחיל לצלם ב-RAW ורוצה להגיע לטווח הדינמי המיטבי, תעדיף להיות ב-ISO 800. כדי להצליח להשתמש ב-ND עם 2, 4, 8 או 10 מצבים, זה חוסך הרבה התעסקות עם אביזרים".

התרשמתי מאוד לטובה, בקרוב אוסיף אחת לערכת האביזרים שלי

"מאוד התרשמתי ממנה", מסכם ניוטון. "בקרוב אוסיף אחת לארגז הכלים שלי. השימוש היה מהנה והתוצאות היו טובות, אז אם יש לך עבודה שמצדיקה שימוש במצלמה מסוג זה - אין מה לחשוב יותר מדי. אם אתה חושב על סדרה Cinema EOS, זו המצלמה הכי רב-תכליתית. בזמן העבודה אתה רוצה כלים שיתאימו את עצמך אליך, במקום שאתה תתאים את עצמך אליהם. בצילום עצמו קורים כל כך הרבה דברים, אז אם אפשר לפשט חלק מהפעולות זה יחסוך הרבה זמן. בהפקות תמיד יש לחץ של זמן".

כדי לחזור לסקירה על EOS C200, לחץ כאן

נכתב על ידי James Bennett, Televisual Media UK Ltd


מידע קשור