Canon EOS 5D Mark IV with Dual Pixel RAW

RAW עם פיקסלים כפולים

מה זה RAW עם פיקסלים כפולים?

RAW עם פיקסלים כפולים הוא פטנט של Canon המשתמש בדיודות צילום שבחיישן המיקוד האוטומטי Dual Pixel CMOS ‏עם 30.4 מגה-פיקסל של EOS 5D Mark IV.

Canon EOS 5D Mark IV sensor with Dual Pixel RAW

איך זה עובד?

הפיקסלים של החיישן Dual Pixel כוללים מבנה דיודת-צילום כפול. העיצוב של חיישן זה מאפשר לו לקלוט אות A ו-B מנושא התמונה ולאתר הפרשי פאזה בין שני האותות, מה שמאפשר להם לשמור על מיקוד כחלק ממערכת המיקוד האוטומטי Dual Pixel. בזמן לכידת תמונה, החיישן קולט את מידע התמונה מאותות התמונה A ו-B המשולבים. הטכנולוגיה מאפשרת מיקוד וצילום מונה עם אותו חיישן. 


בזמן צילום RAW עם פיקסלים כפולים, קובץ RAW יחיד שומר שתי תמונות בקובץ. תמונה אחת כוללת את נתוני התמונה המשולבת A+B והשנייה רק את נתוני תמונה A. המשמעות היא שקובצי RAW עם פיקסלים כפולים מכילים הן את התמונה הרגילה וגם מידע לגבי היסט אם ישנו, שניתן למדוד ולשימוש לצורך הסקת מידע לגבי מרחק. מאחר שתמונות RAW עם פיקסלים כפולים כוללות שתי תמונות הן לכך יוצרות קובץ בגודל כפול לעומת תמונות RAW רגילות. 


השימוש ב-RAW עם פיקסלים כפולים בתכנת Digital Photo Professiona המשתמשים יכולים לנצל את הנתונים של הפיקסלים הכפולים שהוקלטו בתמונת RAW עם פיקסלים כפולים עבור מיקרו-התאמות של המיקום לצורך חדות מרבית באמצעות מידע העומק הכלול בקובץ.

Canon EOS 5D Mark IV sensor Dual Pixel RAW

התאמת תמונה

כשתמונה לא חדה מספיק באזור מסוים, למשל עיניי הנושא, ניתן לכוון את התמונה ולהחזיר את החדות לאזור המבוקש.

הזחת בוקה

עם RAW עם פיקסלים כפולים ניתן לכוון את המיקום מתוך אזורי מיקוד אלו לשיפור הקומפוזיציה, למשל להזיז עצם לא ממוקד המסתיר את הנושא של התמונה.

הפחתת אפקט רפאים

שלא כמו בוהק עדשה, שבו ניתן לעשות שימוש יצירתי לפעמים כדי לגרום לדמות להופיע עם פחות ניגודיות ליצירת אווירה "מעורפלת" סביבה, דמות רפאים אינה רצויה והיא מצביעה על השתקפויות פנימיות בעדשה. ניתן לשלוט בכך עם RAW עם פיקסלים כפולים ולמזער זאת בעזרת התאמות זהירות.

לקבלת התוצאות הטובות ביותר

הפקת המרב מ-Dual Pixel RAW מחייבת כוונונים זהירים של ערכי הצילום של EOS 5D Mark IV. כדי לקבל את התוצאות הטובות ביותר, צלם באורך מוקד עדשה של 50 מ"מ לפחות ובצמצם של f/5.6 או פחות, וכך תבטיח שערך ה-IOS יהיה 1600 או פחות.

האפקטים עשויים להיות שונים בין צילום לרוחב או לאורך, וכדי לקבל את התוצאות הטובות ביותר הקפד לצלם במסגרת ערכי הפרמטרים הבאים:

אורך מוקד

מרחק העצם

50 מ"מ

1 - 10 מ' (3.3 - 32.8 רגל)

100 מ"מ

2 - 20 מ' (6.6 - 65.6 רגל)

200 מ"מ

4 - 40 מ' (13.1 - 131.2 רגל)